Osuđeni nasilnik D. Kovačević će odležati 3,5 godine zbog prijetnje i premlaćivanja 18-godišnje Zadranke! Nema pravo na prijevremeni otpust…

Pravo na prijevremeni otpust nema budući da je recidivist...

Podijeli

Pravomoćno dosuđene četiri godine zatvora Daruvarac će odležati u nekom od hrvatskih zatvora, a nakon što sudac izvršenja Županijskog suda u Zadru donese rješenje o upućivanju na izdržavanje kazne zatvora. Daruvarac je, podsjetimo, u istražnom zatvoru proveo šest mjeseci što znači da u zatvoru treba provesti još tri i pol godine,piše zadarskilist.hr.

Osuđeni nasilnik Darko Kovačević (32) ponovno je u žiži interesa javnosti i medija. Prvo zbog fizičkog sukoba u kojem je sudjelovao u srijedu poslijepodne u zadarskoj Supernovoj, a u kojem je, kako se nakon policijskog očevida i kriminalističkog istraživanja pokazalo da je on bio žrtva, a potom zbog informacije koja je “procurila” u četvrtak prijepodne da mu je Županijski sud u Splitu djelomično uvažio žalbu na presudu zadarskog Općinskog suda i kaznu za prijetnju smrću i premlaćivanje 18-godišnje Zadranke s pet smanjio na četiri godine,piše zadarskilist.hr.  

Iz PU zadarske o incidentu u trgovačkom centru Supernova izvjestili su kako su nakon dojave više građana o fizičkom sukobu između tri muške osobe u srijedu u 16.20 sati u Ulici Akcije Maslenice svu trojicu priveli u policijske prostorije i proveli kriminalističko istraživanje.

– Do sada provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako je su se na parkiralištu trgovačkog centra u automobilu nalazili 32-godišnjak i 36-godišnjak kada je sa suvozačeve strane prišao 35-godišnjak i tom prilikom 32-godišnjaku uputio prijetnje i oštrim predmetom mu pokušao nanijeti tjelesne ozljede. 32-godišnjak je tom prilikom zadobio lake tjelesne ozljede, dok su na vozilu nastala oštećenja. Kada su se pokušali s vozilom udaljiti s parkirališta, 35-godišnjak je prema vozilu bacio kamenje, nakon čega su se zaustavili i krenuli za 35-godišnjakom prema trgovačkom centru. On je u unutrašnjosti pao na pod i tom prilikom su ga uhvatili, stoji u izvješću iz PU zadarske koji potpisuje glasnogovornica Ivana Grbin uz napomenu da se u službenim policijskim prostorijama provodi kriminalističko istraživanje nad 35-godišnjakom zbog kaznenih djela teška tjelesna ozljeda u pokušaju, prijetnja prema 32-godišnjaku i oštećenje tuđe stvari.

Iako iz PU zadarske nisu imenovali sudionike događaja odmah je jasno bilo kako se radi o Kovačeviću i njegovom prijatelju Igoru B. (36) te prijatelju obitelji mlade Zadranke koju je Kovačević brutalno premlatio šakama i nogama u kafiću Chill out u lipnju prošle godine.

Prve informacije o incidentu bile su proturječne. Prema jednoj Daruvarac i njegov prijatelj koji vozi skupocjenog Audija njemačkih registracijskih oznaka prvi su nasrnuli na Ivicu B. (35) te naočigled brojnih građana u hodniku Supernove bacili na pod i premlatili, a prema drugoj, koju je kasnije iznijela i policija, Ivica B. prvi je započeo sukob. Nedugo nakon incidenta Daruvarac i Ivica B. u pratnji policije dovedeni su u OB Zadar zbog pritužbi na ozljede. Prema neslužbenim informacijama Daruvarac je zadobio površinsku reznu ranu nožem na ruci, a također doznajemo da su i oštećenja na karoseriji automobila u vlasništvu Igora B. nastala povlačenjem oštrice noža. I Ivici B. utvrđena je lakša tjelesna ozljeda u predjelu glave, odnosno iza uha u vidu hematoma, no liječnici su naveli kako se radi o nespecifičnoj ozljedi.

Policija je Daruvarca i njegovog prijatelja nakon ispitivanja u srijedu navečer pustila kući, a Ivica B. policijske prostorije napustio je u četvrtak oko 15 sati.

Službenu potvrdu o smanjenju kazne Daruvarcu s pet na četiri godine danas nismo uspjeli doznati,piše zadarskilist ,a iz e-spisa je razvidno da je pisani otpravak presude sa Županijskog suda u Splitu Općinskom sudu u Zadru otpravljen u četvrtak, 6. lipnja. Nakon što Općinski sud tu odluku zaprimi proslijedit će je strankama u postupku i tek tada ona će biti i sadržajno dostupna javnosti. Neslužbeno smo doznali kako je vijeće Županijskog suda u Splitu uvažilo dio iz žalbe koju je na preko dvjesto stranica ispisao njegov odvjetnik Boris Radman u dijelu koji se odnosi na visinu kaznene sankcije, dok je sve ostalo odbačeno kao neosnovano.

Pravomoćno dosuđene četiri godine zatvora Daruvarac će odležati u nekoj od hrvatskih kaznionica, a nakon što sudac izvršenja Županijskog suda u Zadru donese rješenje o upućivanju na izdržavanje kazne. Daruvarac je, podsjetimo, u istražnom zatvoru proveo šest mjeseci što znači da u zatvoru treba provesti još tri i pol godine. Pravo na prijevremeni otpust nema budući da je recidivist,piše zadarskilist.hr.VIŠE O SVEMU-izvor -OVDJE.

Autor: S. B.

Podijeli