OSIJEK Zajednica povratnika Hrvatske: Još jedan ispad predsjednika Milanovića

Podijeli

Zajednica povratnika Hrvatske (ZPH) ocijenila je u nedjelju da su izjave predsjednika Zorana Milanovića u povodu Dana državnosti “još jedan ispad u nizu kojim pokazuje da ne poštuje hrvatske zakone, branitelje, vlastitu državu pa ni Ustav države čiji je predsjednik”…

U priopćenju za javnost ZPH ističe da ih to nije iznenadilo te da se “ništa se drugo ne može očekivati od čovjeka koji je ocijenio da je Hrvatska slučajna država, koji je izazvao ispad u Okučanima i koji poziva građane da ne izađu na izbore”.

“Sada je valjda svakome postalo jasno da je pomirljivi ton u kampanji za izbor predsjednika Hrvatske bila gluma i notorna laž“, navodi se.

ZPH je dodao da je predsjednik Milanović “rekao i jednu istinu“ – da se “pogrešnima sudilo za zločine u Osijeku”.

“Sudilo se braniteljima i domoljubima, a nikada se nije sudilo Bori Ivanoviću koji je naredio granatiranje Osijeka iz vojarni i sa poligona ‘C”‘, nije se sudilo ni drugim zločincima koji su naredili razaranje grada – Dušanu Lončaru, Budimiru Popadiću, Iliji Dakiću, Milomiru Milosavljeviću i drugima”, naveo je ZPH.

Nije se, stoji dalje, “sudilo ni najgorim baranjskim zločincima Zoranu Vukšiću zvanom Žućo Poštar ni Željku Milovanoviću Gavri, koji je slobodno hodao po Hrvatskoj sve dok nije postavio eksploziv u srcu Zagreba kojim je ubijen Ivo Pukanić.  Doduše, Gavro je suđen u Beogradu gdje mu je izrečena kazna zatvora u trajanju od 22 mjeseca”.

“Da, gospodine predsjedniče, u pravu ste – sudilo se pogrešnima“, istaknula je na kraju priopćenja Zajednica povratnika Hrvatske.H

T.H.


Podijeli