Podijeli

Suradnja  Mosta i vladajuće SDP-ove koalicije u Sisku, započeta konstituiranjem Gradskog vijeća, nastavljena je i razvija se u dobrom smjeru, suglasili su se o toj ocjeni ‘mostovac’ Vlaho Orepić, koji je u četvrtak posjetio Sisak i gradonačelnica toga grada SDP-ovka Kristina Ikić Baniček, koja pomoć Mosta očekuje posebno prilikom rasprave o sudbini sisačke Rafinerije nafte.

“Odluke o Ini se donose na višoj razini, pa nam je važno da se u Hrvatskom saboru čuje istina o sisačkoj rafineriji. Nedavnim neistinitim izjavama predsjednika Uprave Ine Zoltana Aldotta stvara se kriva slika o našoj rafineriji, a nama je važna istina kako bi rafinerija opstala i kako bi se sačuvala radna mjesta”,  izjavila je Ikić  Baniček.

Vlaho Orepić je potvrdio kako je došao da pomogne i kako će on u Saboru biti glas Siska i Sisačko-moslavačke županije, za koje je rekao da su zapušteni. “Cijela Hrvatska je zapuštena i nezaštićena zemlja, pa treba mijenjati  politički sustav i ciljeve. U njoj gospodarski resursi imaju dosta preblema, kao i vaša Rafinerija. Međutim, politika je Vladi oduzela ovlasti da brine o gospodarstvu i narodu, pa te odnose treba mijenjati”, rekao je Orepić.

Za vrijeme boravka u Sisačko-moslavačkoj županiji, Vlaho Orepić će osim Siska, posjetit i Petrinju, Glinu te Topusko.

Orepić: Jasenovac ne bi trebalo povezivati s pozdravom ‘Za dom spremni’

Na pitanje novinara kako komentira rasprave o HOS-ovoj ploči s ustaškim pozdravom “Za dom spremni” u Jasenovcu, Orepić je odgovorio kako se hrvatska bezidejna politika bavi temama koje nas opterećuju. “Jasenovac je mjesto pijeteta i sjećanja na žrtve koje je stvorila jedna politika, i ne bi ga se trebalo povezivati s tim pozdravom. Rekao je kako je HOS stvoren kao stranačka vojska HSP-a i integriran u pobjedničku Hrvatsku vojsku, te to treba razlučiti, jer ZDS nije dio naše svakodnevice”, zaključio je Orepić.H

I.V.


Podijeli

17 KOMENTARI

  1. DO JUCER SU PUCLI IZ SVEG ORUZIJA JEDNI PO DRUGIMA I TO JE LJEPSA STRANA HRVATSKE AH DA HAENES PREDNJACI I ONAJ NJIHOV MULAC SE USUDI DIVANIT ONEKAKVIM ZAKONIMA ZA NASE SPOMENIKE BAS JE MULAC PA O TOME MOZEMO ODLUCIVAT SAMO MI HRVATI OSTALI U KO LONU PO JEDAN I NSPUSTI HRVATSKU SRETAN PUT BEZ POVRTKA

Comments are closed.