Oproštaj od Simone Šandrić Gotovac!

Rome, Italy - July, 1, 2017: veiw of Venice square in a center of Rome, Italy and state flag of Italy on the front background
Podijeli

Prije par dana smo se i službeno oprostili od liječnice i sveučilišne profesorice prof.dr.sc. Simone Šandrić Gotovac, liječnice koja je prva zaprimila papu Ivana Pavla II. nakon atentata. Riječ je o predanoj liječnici u Papinskoj bolnici Agostino Gemelli i izvrsnoj profesorici kardiologije na Katoličkom sveučilištu Svetog Srca. Za nju su svi imali riječi hvale.

Trideset dana od smrti u hrvastskoj Crkvi sv. Jeronima odslužena je za nju sveta misa zadušnica. Misu je predvodio Jure Bogdan, vojni ordinarij u Republici Hrvatskoj i nekadašnji rektor Papinskog hrvatskog zavoda sv. Jeronima. Suslavili su Dražen Kutleša, splitsko-makarski nadbiskup i metropolit, Marko Đurin, rektor Zavoda i Marko Škraba, vicerektor. Sudjelovali su članovi hrvatske rimske zajednice, te kolege i prijatelji pokojne prof. Šandrić Gotovac. Misi je prisustvovao i Jasen Mesić, veleposlanik Republike Hrvatske u Italiji piše dijaspora.hr.

 

Uredio – Z.S.


Podijeli