Podijeli
 •  
 •  
 •  
 •  

Politički tajnik Mosta Nikola Grmoja izjavio je u srijedu, nakon konferencije za novinare premijera Andreja Plenkovića o procesu izvanredne uprave u Agrokoru, kako ima dojam da se premijer “od cijelog slučaja htio oprati” no i doda da će Most provesti “konkretne poteze s kolegama iz oporbe i odlučiti o pokretanju opoziva Vlade ili nekih članova Vlade”.

“Dojam je da se premijer Plenković od cijelog slučaja htio oprati. Nije htio jasno stati u zaštitu ministrice Dalić. Ostavlja dojam čovjeka svezanih ruku, koji ne zna što napraviti i nema rješenje. Zato nam je i rekao u jednom trenutku da nam se obraća kao predsjednik vlade, ali i kao čovjek, htio je apostrofirati koliko je sve izvan njegove moći”, izjavio je Grmoja.

Uvjeren je i kako se premijer nema hrabrosti nositi s ovim slučajem jer “o njemu ne ovisi samo gospodarski sustav, već , što je posve očito, Plenkovićeva pozicija”.

“On je svjestan, zna koji ulog je u pitanju. 
Spominjanje putovanja po svijetu sada ostaje samo njegova tlapnja za onim što je planirao. 
A iznimno je važno naglasiti da odlazak Ramljaka s novcem u džepu, bez istrage svega što ostavlja za sobom, nije rješenje nego tek početak problema”, naglasio je politički tajnik Mosta.

Što se tiče rekonstrukcije vlade, poručuje Grmoja,  “nećemo spekulirati već ćemo provesti konkretne poteze s kolegama iz oporbe i odlučiti o pokretanju opoziva Vlade ili nekih članova Vlade”.

Bernardić: Plenković mora otići

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić u srijedu navečer je poručio kako premijer Andrej Plenković, zbog slučaja Agrokor, mora otići, a otići, kaže, treba i  potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva Martina Dalić “jer ne zna ili se pravi da ne zna što joj se događa u resoru”.

Komentirajući na izvanrednoj konferenciji za novinare krizu koja je nastala zbog neopozive ostavke Vladina izvanredna povjerenika za Agrokor Ante Ramljaka i pojašnjenja koja je s tim u vezi Plenković dao, Bernardić je ustvrdio da je s obzirom na “činjenicu da Plenković čuva ministricu Martinu Dalić, jasno da je i on duboko upleten”. Budući da nisu u stanju riješiti gorući problem, a to je Agrokor, najbolje je da Plenković odstupi”, ocijenio je lider SDP-a.

“Jasno je da je Ramljak samo produžena ruka Martine Dalić, koja je kao ministrica zadužena za Agrokor morala čitati izvješća svaki tjedan i znati kolike su naknade savjetnicima i Texo Managementu. Ako je znala, onda je lagala da nije znala, a ako nije znala, onda je potpuno nekompetentna, i u oba slučaja mora otići”, ustvrdio je Bernardić, dodavši da je morala znati jer je on još prije tri mjeseca upozoravao na veliki broj savjetnika i visoke naknade koje dobivaju. “Očito je prevelika i prejaka veza između nje i premijera Plenkovića čim je on štiti i zato Plenković mora otići”, kazao je Bernardić.

Mišljenja je i kako ministrica Dalić ne može biti u Vladi jer ne zna ili se pravi da ne zna što joj se događa u resoru.

Bernardić je kritizirao i Plenkovićevu reakciju na novonastalu krizu u Agrokoru i njegov stav da “ništa nije hitno”. “Ima li važnije stvari u Hrvatskoj? Ako ovo nije prioritet, što bi trebalo biti? Što bi trebalo biti hitnije od ovoga? Imamo predsjednika Vlade koji ne reagira 15 dana, ne zna odrediti prioritete, neodlučan je i pasivan i upitno je vodi li on uopće Vladu”, zapitao je Bernardić.Hina

A.K.


Podijeli
 •  
 •  
 •  
 •  

34 KOMENTARI

 1. Nova anketa kaže HDZ – Hrvatska demokratska zajednica najjača stranka sa 29% , SDP 21% , Živi zid 12% , Most 9% no najveće iznenađenje jačanje Bruna Esih I Zlatko Hasanbegović – Neovisni Za Hrvatsku simpatizeri stranke 4%

 2. Triba svima koji su u sdp=hdz++ zabraniti zauvik da budu politicari=da vode Hrvatsku!!!!Mladim Hrvatima-icama,koji nisu u partijama=sdp=hdz,hns,sdss+++ dati da vode Hrvatsku,a oni koji su vodili=unistili Hrvatsku nagraditi ih GOLIM OTOKOM=Lepoglavom!!!!!

 3. pa ta govna od oporbe koliko put a su vec trazili opoziv vlade ministra cistacice portira pa znaju li ti govnaru nesto drugi nego zaustavljat vlasti da radi nesto drugi nego se cijelo vrijeme pravdat sa govnima

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

tri × 1 =