Oporba napala SMŽ župana Ivu Žinića: Korupcija u Sisačko-moslavačkoj županiji uzrokovala demografski slom…Stranački podobni pojedinci mijenjaju poslove kao čarape, bez obzira na stručnost…

Mijo Latin iz HSS-a upitao je kakva je svrha obrazovanja mladih kad nitko od njih nije ni u mogućnost da kandidira za posao. A župan istodobno, kako je dodao, proziva mlade koji napuštaju Hrvatsku da nemaju kućnog odgoja i da nisu domoljubi...

Mijo Latin iz HSS-a upitao je kakva je svrha obrazovanja mladih kad nitko od njih nije ni u mogućnost da kandidira za posao. A župan istodobno, kako je dodao, proziva mlade koji napuštaju Hrvatsku da nemaju kućnog odgoja i da nisu domoljubi.
Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

– Čelnici oporbenih klubova Mosta, HSP-HSS, SDP i SDA te HDRS-a u Županijskoj skupštini Sisačko-moslavačke županije u srijedu su optužili županijske vlasti, na čelu sa županom Ivom Žinićem (HDZ), za bahato i korupcijsko ponašanje koje je, kako su istaknuli, glavni razlog iseljavanja mladih i stručnih kadrova, koji nemaju šanse za zaposlenje u toj županiji.

Vlastima zamjeraju uhljebljivanje isluženih, podobnih kadrova i druge sumnjive aktivnosti  u Sisačko-moslavačkoj županiji.

“Stranački podobni pojedinci mijenjaju poslove kao čarape, bez obzira na stručnost. Za njih se izmišljaju radna mjesta i funkcije, što je potvrdilo i nedavno imenovanje Marija Posavca iz Jasenovca za zamjenika ravnatelja Županijske uprave za ceste. On je znao da će biti zaposlen na to radno mjesto i prije nego što je postojalo, jer je tražio mišljenje o mogućem sukobu interesa. Sličan je slučaj Branka Jovičića iz Gvozda, koji je na rukovodeće mjesto u Hrvatskim šumama zaposlen bez natječaja. Očito je pripadnost stranci jedini kriterij za zapošljavanje. Takvo ponašanje vladajućih je doprinijelo demografskom slomu naše županije”, ustvrdio je Milan Brigljević iz Mosta.

Mijo Latin iz HSS-a upitao je kakva je svrha obrazovanja mladih kad nitko od njih nije ni u mogućnost da kandidira za posao. A župan istodobno, kako je dodao, proziva mlade koji napuštaju Hrvatsku da nemaju kućnog odgoja i da nisu domoljubi. Latin je pitao i na koji je način izabrana zaštitarska tvrtka, čiji djelatnici odnedavna, kako je rekao, “brane župana od njegovih građana”.

Karmela Gajdek iz SDP-a je upozorila da iz županijske vlasti još nema odgovora na oporbeno pitanje tko je županu i dožupanu platio putovanja i karte za utakmice hrvatske nogometne reprezentacije. Također smatra da bi se premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković, kao i u nekoliko posljednjih sličnih slučajeva, trebao očitovati o djelovanju HDZ-a i u Sisačko-moslavačkoj županiji.

Na pitanje novinara o statusu tužbe oporbe protiv župana zbog kupovine vijećnika, čelnici oporbe odgovorili su kako je postupak u tijeku, da o tome ne mogu govoriti, a izrazili su i sumnju u mogućnost da njihove izjave nisu vjerodostojno proslijeđene USKOK-u budući da još nemaju nikakve povratne informacije.Autor-Hina

A.K.


Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •