OMILJEN U SRPSKIM MEDIJIMA: Borac za otadžbinu uskoro bi u Čačku mogao dobiti i svoju ulicu  

Kao prvo, ovom politikantu ne treba zamjeriti, jer mu je očito ponovno proradio PTSP-i, kojeg je (službeno) dobio, a da vjerojatno ni sam ne zna zašto...

fred-matic-predrag-split-foto-braniteljski-portal_g5j3k1l3l5uađ6a5k_jpg
Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

Beogradski Tanjug (14.10. 2019.) prenosi izjave s televizije N1 bivšeg žalosnog ministra hrvatskih branitelja Predraga Matića, koji kaže da u Domovinskome ratu „sve treba osuditi za ratne zločine, obje strane, Srbe i Hrvate, jer jedan zločin ne opravdava drugi“…

Matić ne vjeruje, kako se priča, da u Vukovaru šeću silovatelji i ratni zločinci, jer je on iz toga grada.

  • „Ako Vukovarom šeće 400 zločinaca srpske nacionalnosti, vjerojatno šeće i deset puta manje onih koji su činili zločine prema Srbima“, a svaka strana, dodao je, želi osuditi samo one druge.
  • „Ako ćemo svi biti za to da se osude ratni zločinci, onda treba osuditi obje strane. Nema selektivne pravde. Dolazi do prepucavanja, moji, vaši i famoznog – izjednačavanja krivice. Nema izjednačavanja. Jedan zločin ne opravdava drugi“, kazao je čovjek koji se svojedobno hvalio da je u Vukovaru rušio srpske tenkove kao kule od karata.

A kad su ga pitali o hrvatskim braniteljskim udrugama, odnosno braniteljima, odgovorio je (i ostao živ) da je „Andrej Plenković strano tijelo u desnom krilu HDZ-a, a HVIDR-a da je vojno krilo HDZ-a i da se trebamo sjetiti šatora“.

Matić ističe da „hrvatski branitelji služe gospodarima dok im se baca hrana, a sada su u  prostoru bez zraka jer ne znaju uz koga se svrstati“, rekao je Matić i dodao da sve zavisi kod koga će biti novac“.

Kao prvo, ovom politikantu ne treba zamjeriti, jer mu je očito ponovno proradio PTSP-i, kojeg je (službeno) dobio, a da vjerojatno ni sam ne zna zašto.

Drugo je pitanje, kako to da je ovaj čovjek sada toliko omiljen i u srpskim medijima, a u ratu se navodno borio protiv Srba? To bi isto tako bilo da su Titovi partizani nakon II. svjetskog rata uzdizali one koji su ih ubijali i dizali u zrak njihove tenkove.

Matić kaže da treba osuditi jedne i druge. Očito ne zna ili se pravi lud tko je koga prvi ubijao, protjerivao, palio, rušio… Jel to znači da se u isto vrijeme trebalo osuditi Nijemce i Židove ili Poljake, partizane i četnike, Amerikance i talibane…?

Srbi možda ne znaju da je ovaj  dobio i visoko hrvatsko ratno odličje (Red hrvatskog križa), kako stoji i u njegovu životopisu, za „teško ranjavanje“ u Domovinskome ratu, (kad se kako neki kažu navodno „iz podruma“ borio protiv njih i njihove sile), ali da se poput Batmana uspio izvući i brzo oporaviti, što je dosad malo kome uspjelo. Njemu jeste.

Protiv tog i takvog Matića hrvatski branitelji i stradalnici su protestirali 555 dana, a mogli su i čitavu vječnost, jer taj očito nema odgovornosti ni srama. Opet je svojim izjavama uvrijedio i oklevetao časne i poštene ljude koji su branili i obranili hrvatsku državu, poručivši im da “služe gospodarima dok im bacaju hranu“ ili drugim riječima nazvao je hrvatske branitelje običnim – životinjama.

Sve dok se bude tako ponašao i govorio bit će omiljen i kod Srba.

A da  mu i oni ne vjeruju da je u vrijeme Domovinskoga rata rušio njihove tenkove, govore i činjenice da su ga i medijski prigrlili, jer u protivnom  vjerojatno bi za njih bio persona non grata, a ovako je i tamo prepoznat kao borac za svoju otadžbinu, pa s pravom može očekivati da će i usred Čačka uskoro dobiti i svoju ulicu!

Zaslužio je!

Mladen Pavković,

predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. (UHBDR91.)

** Stavovi i mišljenja iznesena u kolumnama i komentarima osobna su mišljenja njihovih autora i ne odražavaju nužno stajališta uredništva Braniteljskog portala  već isključivo mišljenje i stavove njihovih autora** 


Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

1 KOMENTAR

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

6 + šest =