OGROMNA TUGA Danas je na području cijele BiH proglašen Dan žalosti zbog velike tragedije u Posušju

Izjave sućuti stigle su iz cijele BiH, ali i regije, a na jučerašnjoj sjednici Vlade Zapadnohercegovačke županije proglašena je trodnevna žalost 2., 3. i 4. siječnja...

Podijeli

Danas je Dan žalosti na području cijele BiH zbog smrti osam mladih osoba u Tribistovu kod Posušja koja je prvog dana Nove godine donijela veliku tugu u cijeloj državi i regiji…

Odluku o proglašenju Dana žalosti jednoglasno je donijelo Vijeće ministara BiH na jučerašnjoj izvanrednoj telefonskoj sjednici zbog smrti četiri djevojke i četiri mladića na novogodišnjoj proslavi, donosi dnevnik.ba.

Dan žalosti se obilježava obaveznim isticanjem zastave Bosne i Hercegovine na pola koplja, odnosno jarbola, na zgradama institucija BiH.

Medijske kuće na području države BiH, kao i organizatori kulturno-umjetničkih i sportskih manifestacija, dužni su prilagoditi svoje programske sadržaje Danu žalosti.

Izjave sućuti stigle su iz cijele BiH, ali i regije, a na jučerašnjoj sjednici Vlade Zapadnohercegovačke županije proglašena je trodnevna žalost 2., 3. i 4. siječnja.

Također, Vlada Federacije BiH je ranije proglasila Dan žalosti 4. siječnja, da bi kasnije Vijeće ministara BiH donijelo odluku da na području cijele države to bude 2. siječanj.

Na službenom Facebook profilu načelnika Općine Posušje Ante Begića također je objavljena molba vlasnicima ugostiteljskih objekata da zatvore svoje objekte u znak poštovanja prema stradalim mladima.

foto-twitter

D.K.Podijeli