Podijeli

‘Ja vas poštujem i ja sam hrvatski branitelj, neću nikome od vas nauditi. Nikome ne želim nauditi. Jeben ti državu…’

U utorak navečer odvijala se drama na splitskoj plaži Kaštelet, kada je T.K. (54) oko 19.40 počinio samoubojstvo dvjema ručnim bombama, sjedeći u svojem vozilu, osim pregovarača specijalne policije našao se tamo i novinar Slobodne Dalmacije.

On je  do samog kraja bio je uvjeren da će uspjeti odgovoriti T.K. od njegova nauma. Sve je počelo je oko 17.30, kada je muškarac nazvao policiju i kazao da je na plaži, da ima dvije bombe i da bi trebalo evakuirati građane koji su se tu zatekli jer on ne želi da itko strada. Policija je odmah došla i blokirala lokaciju. Stupili su s njim u kontakt mobitelom, no nikakvo uvjeravanje ni priča nije dopirala do njega. Sve do trenutka dok jedan od policajaca nije, pedesetak minuta nakon početka drame, primijetio da T.K. s nekim priča i da je postao vidljivo mirniji, piše Slobodna Dalmacija.

Tom je novinaru vjerovao jer je ovaj u nekoliko navrata u “Slobodnoj” vrlo opširno pisao o njegovoj nesretnoj tragediji. Novinar ga je pokušao smiriti, urazumiti. Htio je čak i doći do njega, no policija je to spriječila, bojeći se za njegovu sigurnost.

”Ja vas poštujem i ja sam hrvatski branitelj, neću nikome od vas nauditi. Nikome ne želim nauditi. Jeben ti državu, ovo je sve od ku…” – vikao je rastrojeno, a nije htio ni čuti za mogućnost da mu dovedu nekoga od članova obitelji.

U jednom trenutku činilo se da će nagovaranje i uspjeti, no T.K. se potom okrenuo i krenuo natrag prema vozilu. Nazvao je potom novinara na mobitel i nakon kratkog razgovora rekao:

”Aj, fala ti na svemu, svaka ti čast. Sad ću se raznijeti u autu” posljednje je što je rekao i spustio slušalicu, piše o potresnom događaju Slobodna Dalmacija.

Kao motiv samoubojstva spominje se njegova ogorčenost hrvatskim pravosuđem Prema neslužbenim informacijama. Odlučio se na samoubojstvo razočaran jer državne institucije nisu reagirale kako je očekivao kada je 2009. prijavio bliskog obiteljskog prijatelja za silovanje njegove tada 16-godišnje kćeri. Prijavio je silovanje, ali očito sustav, po njegovu sudu, nije reagirao kako treba, naveo je Večernji List.


Podijeli

1 KOMENTAR

Comments are closed.