ODVJETNIK FARČIĆ kaže da Dragan Kovačević nije lik koji bi trebao biti u zatvoru, jer se tamo ne osjeća dobro‘

‘Ja se trudim da on to sve izdrži i on to sve prihvaća. To je čovjek "velikih intelektualnih mogućnost"‘, kaže Farčić...

Podijeli

Odvjetnik Dragana Kovačevića, Ivo Farčić, komentirao je istragu o aferi Janaf…

Svojeg je klijenta posjetio u zatvoru i kaže da se on tamo ne osjeća dobro i da “tamo ne pripada”.

– Dragan Kovačević je doktor znanosti koji se našao u jednoj izvanrednoj situaciji u kojoj se ljudi obično ne nalaze. On je vodio Janaf godinama. Janaf ima trostruko veću dobit nego što je imao kada ga je on preuzeo. On nije lik koji bi trebao biti u zatvoru i on se tamo ne osjeća dobro. Ja se trudim da on to sve izdrži i on to sve prihvaća. To je čovjek velikih intelektualnih mogućnosti i mi možemo jako dobro surađivati, rekao je Farčić za Dnevnik.hr.

Farčić nije potvrdio pronalazak novca u automobilu na samoborskoj adresi.

– Na Državnom odvjetništvu je da procjeni što može, ja ni u kojoj situaciji ne bih htio iznijeti neke činjenice koje su sadržaj postupka koji trenutno traje, rekao je odvjetnik Dragana Kovačevića i dodao da je postupak u fazi istrage.

– Otežava nam situaciju to što je određen istražni zatvor i na to sam se žalio, dok protiv rješenja o provođenju istrage nismo podnijeli žalbu jer je nama u interesu da se utvrde činjenice. Osporavamo postojanje razloga za određivanje istražnog zatvora. Kažemo da ne postoje osobite okolnosti koje bi trebale postojati i da se sve to moglo postići i drugim mjerama opreza, rekao je Farčić za Dnevnik.hr.

Kada je riječ o nekretninama Dragana Kovačevića, odvjetnik kaže da to nije sadržaj ovog postupka, no ističe da Kovačević ima kredite.

– Ono što sam na brzinu saznao je da Kovačević ima doduše određene nekretnine, ali sam saznao i za solidno kreditno zaduženje. Ima nekih 400.000 eura kredita. Ne tvrdim da je to sve i da sam rekao sve. Ne bih govorio o nesrazmjeru, rekao je odvjetnik posrnulog Kovačevića.

VRIJEDNA IMOVINA
Kovačević ima još 4 stana koja nije prijavio, jednog je kupio od čovjeka u čijoj je garaži skrivao novac
Jedan od novootkrivenih stanova je onaj u Veslačkoj ulici, u blizini stana zbog kojeg je ministar Goran Marić podnio ostavku.
Dragan Kovačević

Donedavni šef Janafa Dragan Kovačević ima još četiri stana koji nisu prijavljeni u njegovoj imovinskoj kartici, iako se kao vlasnici tih stanova vode Kovačevićeve tvrtke. Tako Kovačević ukupno ima sedam stanova u Zagrebu, čija vrijednost doseže sedam milijuna kuna.

24 sata piše da Kovačević na računima ili imenima bliskih osoba ima još imovine te da je za sada na računima pronađeno još barem pola milijuna kuna, iako je on kao dužnosnik prijavio da nema ušteđevine.

Vlasnici dodatna četiri stana Kovačevićeve su tvrtke, iako nemaju zaposlenih, a poslovanje im nije takvo da bi mogli kupiti skupe nekretnine. Niti jedan od tih stanova se ne koristi u poslovne svrhe. Jedan se dugoročno iznajmljuje, dok ostala tri stoje prazni, rekli su susjedi za 24 sata. Vrijednost ta četiri stana je najmanje 3,5 milijuna kuna.

Osim stana u Branimirovoj, čiji je vlasnik Kovačevićeva supruga, tu je i stan i poslovni prostor u Slovenskoj, ali i kuća s bazenom u Donjoj Stubici te stan na Trgu bana Jelačića. Vilu s bazenom u Zagorju je Kovačević, podsjetimo, prijavio kao ‘klijet’ te rekao da vrijedi 60.000 kuna, dok je stvarna vrijednost puno veća.

Jedan od novootkrivenih stanova je onaj u Veslačkoj ulici. Taj se stan nalazi u blizini stana zbog kojeg je ministar Goran Marić podnio ostavku, a kupljen je bez kredita od tvrtke Alfa stan direktora Dejana Šparaveca, piše Index. U garaži njegove vile pronađen je automobil u čijem je prtljažniku Kovačević skrivao milijun eura.

Još jedan stan glasi na Kovačevićevu tvrtku Finkor koja nema zaposlenih ni dobiti, a u njemu živi podstanar. Zadnja dva stana su u istoj zgradi, na uglu Harambašićeve i Ulice Livadarski put. USKOK će ispitati i vlasnika Stipić nekretnina koje su gradile te stanove, jer je i on bio na Kovačevićevoj zabavi prošle godine na Martinje. Ti su stanovi, piše 24 sata, prazni, prenosi jutarnji… 

D.K.


Podijeli