ODRŽANA TRIBINA “LIŠANE U DOMOVINSKOM RATU”…(FOTO)

Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

U nedjelju 12.studenog 2017. u općinskoj zgradi u Lišanima održana je javna tribina „ Lišane u Domovinskom ratu.

Prije svečanog programa održana je misa u mjesnoj crkvi Sv Nikole Tavelića na kojoj su bili nazočni mnogi uvaženi gosti i uzvanici.

Misu je predvodio prijeratni župnik fra Mirko Klarić.Program je počeo polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća za sve stradale mještane Lišana u Domovinskom ratu ispred spomenika koji se nalazi pored crkve Sv.Nikole Tavelića.Nakon toga u prepunoj dvorani Općine održana javna tribina .

Prije tribine prikazan je dokumentarni film „Lišane u Domovinskom ratu „.

Na tribini su govoriili admiral Davor Domazet-Lošo,general Marko Lukić i bivši saborski zastupnik Drago Krpina.

Tribini su bili nazočni generali Rahim Ademi,Marinko Krešić , Ljubo Ćesić –Rojs,pukovnik HOS-a Marko Skejo,saborski zastupnici Željko Glasnović i Miro Bulj,zamjenik načelnika PU zadarske Nikola Šindija,gradonačelnik Grada Benkovca Tomislav Bulić,načelnik Općine Lišane Ivica Musić,zamjenik Zadarske županije Šime Mršić,provincijal provincije Presvetog Otkupitelja iz Splita fra Joško Kodžoman i brojni drugi gosti i uzvanici.

Tekst i foto :Marko Ledenko-Mane

-Željko Mamić-za Braniteljski portal- Oduševljenje

Bilo je fenomenalno…ono kad se osićaš ponosan među svojim suborcima,kad se osićaš čovik,domoljub,Hrvat na svome. A 10 generala prisutno…Petar Malbaša snima…jedino je nedostaja naš Ante da bi bili najveći od najvećih na jednom mistu. Bile su tu Žene iz Domovinskog rata, pripadnici Tigrova,Termita,4 br,113 br,134 br, itd, ministar Onesin Cvitan,doministar policijei mnogi drugi.

To je taj osjećaj,ono kad se osićaš ponosan među svojim suborcima,kad se osićaš čovik,domoljub,hrvat na svome. A 10 generala prisutno…Petar Malbaša snima…jedino je nedostaja naš Ante da bi bili najveći od najvećih na jednom mistu u našim Lišanima.

Sa nama je bio i hrvatski srbin Ratko Despot, čovik koji je od prvog dana sa jednim svojim bratom zajedno sa nama branio hrvatsku- dok je njegov treći brat bija u četnicima. Bilo je veličanstveno sa hrvatskim generalima biti ponovo zajedno, rekao je za Braniteljski portal Željko Mamić o dojmovima sa ovog velebnog skupa. Moram naglasiti da su glavni organizatori ovog veličanstvenog skupa Ante Mamić, te Milan Nimac ujedno i predsjednik udruge Prvi hrvatski redarstvenik Zadarske županije uradili sve da skup bude dostojanstven kako to i priliči hrvatskim braniteljima i generalima koji su nam došli u Lišane.

M.M.

Foto/Marko Ledenko-Mane

 


Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •