Održana svečanost 10.godina osnutka i rada Udruge branitelja Domovinskog rata “Zagrebački velesajam”.

Za nas hrvatske branitelje sadašnjost je težak križ, ostati svjestan i ponosan, ostati zahvalan i odan, vjerovati u ispravnost onoga za što smo se borili, ma što nam rekli, kako god nas ranili, kakvim god nas putevima i u budućnost vodili.Naša je nova bitka je sačuvati uspomene sakrivene toliko duboko da ih vrijeme ni laži ne mogu oskvrnuti ni umanjiti....

Podijeli

U Kongresnom centru Zagrebačkog velesajma 14.listopada 2021.g održana je svečana sjednica UBDR Zagrebački velesajam. Pored čanova udruge svečanost su uveličali  Podpredsjednik Vlade i Ministar Hrvatskih branitelja Tomo Medved, saborski zastupnik Ante Deur, podpredsjednik Skupštine Grada Zagreba Igor Peternel. U ime Gradonačelnika grada Zagreba Milena Suknaić, direktorica Zagrebačkog velesajma Dina Tomšić, dr. Herman Vukušić, brigadier Miodrag Demo, predstavnici Županija, braniteljskih udruga grada Zagreba i Zagrebačke Županije…

Na samom početku prisutnima se obratio predsjednik udruge Željko Baća koji je iznio sve što je udruga napravila u ovih deset godina. Baća se posebno zahvalio svojim članovima. Za nas hrvatske branitelje sadašnjost je težak križ, ostati svjestan i ponosan, ostati zahvalan i odan, vjerovati u ispravnost onoga za što smo se borili, ma što nam rekli, kako god nas ranili, kakvim god nas putevima i u budućnost vodili. Naša je nova bitka je sačuvati uspomene sakrivene toliko duboko da ih vrijeme ni laži ne mogu oskvrnuti ni umanjiti. Cilj je boriti se kako bi te uspomene postale dio srca mlade hrvatske za one koji dolaze. Na svemu tome trebamo ostati ustrajni i ponosni  pod teretom osuda i razočarenja, rekao je Baća.

O radu udruge biranim riječima zahvale govorili su svi govornici.

Malo je udruga radno sposobnih branitelja koje su tako aktivne i koje ostvaruju takve rezultate a sve uz svoj posao koji obavljaju na Zagrebačkom velesajmu. Rad ove udruge prepoznat je diljem Domovine na svim razinama. Posebne zasluge upućujem kolegi Baći koji ovu udrugu vodi više nego  uspješno 10.godina i ponos je nas Hrvatskih branitelja. Hvala ti predsjedniče Baća na tome i nemoj se sa svojim članovima umoriti,nastavite tako  dalje s radom.Vi ste nada i ponos naše Domovine rekao je podpredsjednik Hrvatske Vlade i Ministar Hrvatskih branitelja Tomo Medved.

Povodom dugogodišnje suradnje udruga je dodijelila Zahvalnice; Ministarstvu Hrvatskih branitelja, Gradskom uredu za branitelje grada Zagreba, Zagrebačkom velesajmu, HVIDRI grada Zagreba, Gastro-Globus, Aning usluge. Zahvalnice je uručio predsjednik udruge Željko Baća.

U prigodnom umjetničkom prgramu nastupili su Mirko Švenda-Žiga, Pero Rogan, HKUD Željezničar i pjesnik Vinko Pavić…Program su vodili Mladen Staroveški i Gordan Lopac- Medo.

M.M.


Podijeli

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

13 − 6 =