ODRŽANA KOMEMORACIJA ZA MAĐARE KOJE SU UBILI ‘ARKANOVCI’: ‘Uvijek smo znali na čijoj smo strani’!Pobijeni su samo zato što nisu bili Srbi…

Zastupnik mađarske manjine u Hrvatskom saboru Robert Jankovics rekao je da su tada srpske agresorske snage koje su okupirale ovaj dio Hrvatske, prevođene ratnim zločincem Željkom Ražnatovićem Arkanom, poubijale ovdašnje mađarske civile samo iz razloga što nisu bili Srbi...

Podijeli

U organizaciji Demokratske zajednice Mađara Hrvatske u Dalj Planini kod Osijeka, u nedjelju je održana komemoracija u spomen na 20 Mađara iz tog mjesta, koje su velikosrpski agresori ubili u studenome i prosincu 1991., tijekom okupacije tog područja. Dalj Planina je u sastavu naselja Dalja u erdutskoj općini…

Zastupnik mađarske manjine u Hrvatskom saboru Robert Jankovics rekao je da su tada srpske agresorske snage koje su okupirale ovaj dio Hrvatske, prevođene ratnim zločincem Željkom Ražnatovićem Arkanom, poubijale ovdašnje mađarske civile samo iz razloga što nisu bili Srbi.

„Ta enormna krvna žrtva koju je mađarska zajednica podnijela ne samo ovdje, nego i u Vukovaru, dokaz je da smo uvijek znali na čijoj smo strani. Nažalost, platili smo to nezamislivom žrtvom, o čemu svjedoče prazne kuće u Dalj Planini zbog toga što su ovdje cijele obitelji istrijebljene od strane agresorskog srpskog i JNA okupatora“, naglasio je Jankovics.

U spomen na žrtve, služena je misa zadušnica u crkvi Svetog Stjepana, nakon koje su položeni vijenci pod Spomenikom ubijenim civilima na katoličkom groblju.

Komemoraciji su, osim mještana Dalj Planine, nazočili još i predstavnici Generalnog konzulata Mađarske u Osijeku, te predstavnici Općine Erdut.

Za one koji to ne znaju, u Hrvatskoj je u srbočetničkoj i jna agresiji ubijeno trideset i šest tisuća pripadnika nacionalnih manjina koji su branili svoj dom i Hrvatsku. Od toga je ubijenih pravoslavaca bilo oko deset tisuća (10 000). Svi oni su samo branili svoj dom i svoju Hrvatsku koju su oduvijek smatrali svojom Domovinom.

Inače se u Hrvatskoj , naročito u zadnje vrijeme spominju samo srbi i za njih se bacaju vijenci u Dunav, ali još nitko osim Milorada Pupovca koji uporno i mudro želi nametnuti kolektivnu hrvatsku krivnju i izjednačiti srpskog agresora i žrtvu, ne shvaća za koga on to baca vijence u Dunav sa srpskom ili zastavom srpske manjine  te time polako ali sigurno, uz veliku pripomoć nesigurnih i nedržavotvorni hrvatskih političara  relativizirati obrambeni Domovinski rat i u krajnjem, “izjednačiti srpskog agresora i Hrvatsku žrtvu”.

Tom političaru u službi aktualne Srbije ova zadaća nikada ne može uspjeti, jer je povijesna činjenica koja je čak potvrđena i na međunarodnim sudovima ta da je na Hrvatsku izvršena velikosrpska agresija!

Mađarske civile pobile su srpske agresorske snage sa ratnim zločincem Arkanom na čelu, samo zbog toga što nisu bili srbi, a mnogi od mađara su branili Vukovar i Hrvatsku, upravo od srpskog agresora!

T.H.

 


Podijeli