Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

Sabor Hrvatske akademske zajednice (HAZ), udruge studenata i akademskih građana okupljenih zbog promicanja obrazovanja, znanosti i poduzetništva na demokratskim i državotvornim načelima, održan je u subotu u Zagrebu…

Predsjednik Zdeslav Milas kazao je da udruga ima gotovo tri desetljeća dugu tradiciju te da je osnovana kao prva nekomunistička studentska organizacija koja je bila aktivna do 2012. te ponovo obnovila rad 2016.

Udruga na nacionalnoj baštini, znanosti i obrazovanju potiče povezivanje s gospodarstvom i poduzetništvom, ne smije biti stranačka ali treba biti politička, rekao je.

Vjerujemo u Hrvatsku, u njezinu budućnost u zajednici suvremenih demokratskih države, želimo snažnu Hrvatsku temeljenu na pobjedi hrvatskog naroda, koja vodi brigu za hrvatski narod u BiH te raseljenu Hrvatsku i to smatramo temeljima suvremene Hrvatske i ishodišta svakog nacionalnog svjesnog djelovanja u budućnosti, kazao je Milas.

Održan je panel o nedostatku visokoobrazovane radne snage, na kojem je sudjelovao i ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat te je usvojena Deklaracija o važnosti istraživački orijentiranog obrazovanja i studentskog poduzetništva.

Odlučili smo deklaracijom o konstitutivnosti hrvatskog naroda u BiH dići glas, a to smo odlučili i prema našim europskim prijateljima, kazao je Milas najavljujuću usvajanje deklaracije koja je, kako je rečeno, vrlo slična onoj usvojenoj u Hrvatskom saboru.

Izaslanik Andreja Plenkovića Radovan Fuchs prenio je pozdrave i podršku predsjednika hrvatske Vlade upitavši tko bi uopće mogao išta reći protiv ciljeva za koje se zauzimaju. Udruga je osnovana vrlo vizionarski devedesetih godina, danas ste ponovo pokazali da ste jedna specifična akademska institucija, spoj studenata i seniora, i vjerujem da će uroditi s mnogo novih ideja, kazao Fuchs i predložio da se fokusiraju na gospodarske ideje.

Skup su pozdravili rektori javnih sveučilišta u Zagrebu, Zadru i Mostaru.

H.H.


Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

sedam + 9 =