Podijeli

uškarac iz Teksasa je primio čak 26 doza antiotrova nakon što ga je ugrizla odrezana glava čegrtuše koju je ubio, prenosi BBC. Jennifer Sutcliffe izjavila je njezin suprug radio u vrtu kada je ugledao zmiju od 1,25m i odrubio joj glavu. Kada je krenuo kupiti zmijine ostatke kako bi ih uklonio, glava ga je ugrizla.
EVO što sve trebate znati o poskoku i prvoj pomoći ako vas ugrize…

Zmijski refleks ugriza je moguć čak nekoliko sati nakon što zmija umre.

Sutcliffe je rekla da je njezin muž odmah počeo imati napadaje. Ubrzo je prebačen iz svog doma u blizini Corpus Christija u bolnicu gdje je tretiran s protuotrovnim CroFabom. Više od tjedan dana nakon incidenta, muškarac je navodno u stabilnom stanju, s oslabljenom funkcijom bubrega. Leslie Boyer, liječnica na VIPER institutu Sveučilišta u Arizoni, upozorila je na pokušaje ubijanja zmija. – To je izrazito okrutno prema životnijii, rekla je Boyer.

A.G.


Podijeli

1 KOMENTAR

  1. Da to je istina. Odrubljenoj glavi zmije refleks ugriza i živci satima su aktivni. Neka indijanska plemena vjeruju da je odrubljena glava zmije živa do zalaska sunca. Gulio sam ih ( bjelouške, debele crne smukove i riđovke) kad’ sam bio mali i sušio njihove kože. U svijetu kukaca – stršljen nakon udarca, potpuno uništene glave, trupa ,ali čitavog zadka još satima može ubosti. Dovoljno je malo dotaknuti doljnji dio i otrovni žalac odmah izlazi. Prije nekih mjesec dana sam dlanovima spljeskao jednog. Uletio je za osom u kuhinju i htio je pojesti. Prilično velik i žilav primjerak.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

dva × 2 =