FOTO Odlukom sisačkog biskupa Vlade Košića, došlo je do sljedećih imenovanja, premještaja i razrješenja u Sisačkoj biskupiji.

Imenovanja, premještaja i razrješenja u Sisačkoj biskupiji....

Podijeli

Odlukom sisačkog biskupa Vlade Košića, došlo je do sljedećih imenovanja, premještaja i razrješenja u Sisačkoj biskupiji.

Mons. Marko Cvitkušić razriješen je službe generalnog vikara, a mons. Ivica Mađer, župnik u Glini, imenovan je novim generalnim vikarom Sisačke biskupije. Mr. Janko Lulić imenovan je kancelarom na novi mandat.

Josip Malković razriješen je službe župnika u Pisarovinskoj Jamnici i imenovan subsidijarom u Ivanić – Gradu. Igor Borić razriješen je službe upravitelja župe Sunja i imenovan upraviteljem župe u Pisarovinskoj Jamnici. Ivan Kuzmić razriješen je službe župnog vikara u Kutini i imenovan upraviteljem župe Sunja.

Matej Ećimović, razriješen je službe upravitelja župe sv. Ivana Pavla II. u Petrinji, a fra Dragan Grizelj, OFM, imenovan je upraviteljem iste župe. Fra Dragan Grizelj, OFM, razriješen je službe upravitelja župe sv. Bartola ap. u Hrastovici i upravitelja župe sv. Ivana Pavla II. u Petrinji, a Fra Mate Bašić, OFM, imenovan na službu upravitelja župe sv. Bartola ap. u Hrastovici i upravitelja župe sv. Ivana Pavla II. u Petrinji.

Damir Kunić, razriješen je službe župnog vikara u župi sv. Ivana Pavla II. u Petrinji i imenovan u istoj službi u župama Preobraženja Gospodnjeg u Petrinji i sv. Lovro u Petrinji. Rafael Mlinar razriješen je službe župnog vikara u župi Pohoda BDM u Sisku i upućen u istoj službi u župu Kutina.

Josip Bulat, mladomisnik, imenovan je upraviteljem župe Komarevo, a Marin Mlađenović, mladomisnik, upućen je na studij dogmatske teologije u Rim. Kristijan Pezić, mladomisnik, imenovan je župnim vikarom u župi sv. Kvirina u Sisku, a Darijo Stanković, mladomisnik, župnim vikarom u župi Pohoda BDM u Sisku. Nikola Majcen, župnik u Viduševcu, razriješen je službe zatvorskog kapela u Glini, a na to mjesto imenovan je Vedran Pejak-Pašić, župnik u Bučici.

Franjo Jačmenica, svećenik Zagrebačke nadbiskupije, imenovan ispovjednikom u samostanu Kćeri Srca Isusova u Lasinji, objavila je Sisačka biskupija.

Sisački biskup Vlado Košić primio je u utorak 21. lipnja u Biskupijskom ordinarijatu u Sisku ovogodišnje mladomisnike: Josipa Bulata, Marina Mlađenovića, Kristijana Pezića i Darija Stankovića te im uručio prve dekrete za nove službe.

Sisački biskup Vlado Košić primio je u utorak 21. lipnja u Biskupijskom ordinarijatu u Sisku ovogodišnje mladomisnike: Josipa Bulata, Marina Mlađenovića, Kristijana Pezića i Darija Stankovića te im uručio prve dekrete za nove službe.

Josip Bulat imenovan je upraviteljem župe Komarevo, a Marin Mlađenović upućen je na studij dogmatske teologije u Rim. Kristijan Pezić imenovan je župnim vikarom u župi sv. Kvirina u Sisku, a Darijo Stanković župnim vikarom u župi Pohoda BDM u Sisku.

U razgovoru biskup je mladomisnike upoznao s njihovim budućim pastoralnim obvezama te im zaželio puno uspjeha i Božjega blagoslova u budućem pastoralnom radu.

biskupija-sisak

L.K.


Podijeli