ODLIČNE VIJESTI IZ NJEMAČKE: FANTASTIČNA ZRINKA LJUTIĆ SE VRATILA U TOP 5 I STIGLA NA KORAK DO OSTVARENJA VELIKOG CILJA

Sada ju još samo 30 bodova dijeli od željenih 450 bodova u ukupnom poretku Europskog kupa...

Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

Nakon dva nezavršena veleslaloma za Europski kup u Berchtesgadenu, Zrinka Ljutić se u ponedjeljak vratila u vrh. Treći veleslalom, nadoknada za otkazani na Krvavcu, održan je na stazi u Götschenu, a naša 17-godišnjakinja ga je završila na 4. mjestu…

facebook
Uoči utrka u Berchtesgadenu bilo je nekih manjih problema za Zizi zbog kojih sigurno nije imala potpuno idealnu psihičku pripremu za ove utrke, ali danas se opet pronašla.
Nakon prve vožnje je bila deseta, a onda je u drugoj ubacila u još brzinu više i došla završnog četvrog mjesta uz drugo najbolje vrijeme druge vožnje
Zizi je zaostala pola sekunde za pobjednicom Robertom Midali koja je pobijedila ispred Roberte Melesi i Marte Monsen.
Ovaj rezultat će Zizi donijeti i nove dobre FIS točke, ali s obzirom da se današnje FIS tocke ne racunaju za novu listu od četvrtka, to joj neće pomoći za startni broj na SP-u, ali hoće kasnije za SJP.

Za ovaj rezultat je zaradila 50 bodova i sad ju još samo 30 dijeli od željenih 450 bodova u ukupnom poretku Europskog kupa i 19.78 FIS bodova, koji joj doduše neće biti uračunati na novoj FIS listi koja izlazi uoči veleslaloma na SP u Cortini.

Nakon prve vožnje Ljutić je imala 10. vrijeme (+1.35 iza vodeće Roberte Midali), a s drugim vremenom druge vožnje probila se na četvrto mjesto (+0.50). Pobijedila je 26-godišnja Talijanka Midali (2:02.06) ispred sunarodnjakinje Roberte Melesi (+0.38) i Norvežanke Marte Monsen (+0.39).

U poretku veleslaloma u Europskom kupu Zrinka je 9. sa 187 bodova (vodeća je Hilma Lövblom s 278), a u ukupnom poretku je treća s 420 bodova iza Andreje Slokar (534) i Lise Grill (489).

Sljedeći nastup Ljutić će imati u četvrtak u veleslalomu na SP u Cortini.

D.J.


Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

15 + 1 =