Odgovor Ureda Predsjednice RH Braniteljskom portalu; Raymondu Van der Lindenu prijedlog za dodjelu odlikovanja “Red hrvatskog križa“ je u proceduri !

Vezano za dodjelu odlikovanja gospodinu Raymondu Van der Lindenu, ujedno vas obavještavamo kako je u proceduri prijedlog za dodjelu odlikovanja Red hrvatskog križa.“...

Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

Nastavno na objavu Braniteljskog portala koji je obavio razgovor sa stranim nizozemskim dragovoljcem Domovinskog rata  Raymondom van der Lindeom te 8. srpnja 2019, objavio tekst pod naslovom HOĆE LI PREDSJEDNICA REAGIRATI NA OTVORENO PISMO- NIZOZEMSKI DRAGOVOLJAC DOMOVINSKOG RATA PORUČIO PREDSJEDNICI…mi koji se nismo slagali sa politikom naših matičnih zemalja smo odlučili uzeti pravdu u svoje ruke i došli smo Vama pomoći!…

U pismu se iz Ured predsjednice navode  da su 10. travnja 2017. godine gospodinu Van der Lindenu uputili odgovor, a presliku dopisa dostavili Ministarstvu hrvatskih branitelja u čijoj nadležnosti je skrb o svim hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata.

Odmah nakon objave ovog teksta Braniteljskog portala iz Ureda predsjednice RH Grabar Kitarović Braniteljski portal je kontaktiran u dva navrata te je na traženje pisanog sadržaja o pismu koje je objavljeno na Braniteljskom portalu, danas pristigao dokument koji je potpisala predsjedničina glasnogovornica Ivana Crnić u kojem navodi da je Raymondu Van der Lindenu prijedlog za dodjelu odlikovanja “Red hrvatskog križa.“  u proceduri .

Nadalje, Braniteljski portal “neslužbeno” doznaje da bi Raymondu Van der Lindenu ovo odličje trebalo biti dodijeljeno uz proslavu Dana pobjede, domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja, uz napomenu da bi se predsjednica osobno trebala pobrigati zajedno sa ministrom hrvatskih branitelja- da se maloljetnim dragovoljcima i stranim dragovoljcima obrambenog domovinskog rata upriliči prijam te da im isti iznesu svoju problematiku s kojom se susreću kad su statusi i odličja, kao i ostala problematika u pitanju.

Nas na Braniteljskom portalu veseli ovako brza reakcija, iako u njoj nema tog da su odgovorili Raymondu Van der Lindenu, jednako tako i njihova službena obavijest da je nakon objave našeg teksta u proceduru stavljena odluka o odličju Raymondu Van der Lindenu koji nije samo za sebe tražio odličje , već i za mnoge strane dragovoljce, maloljetne branitelje i sve ostale hrvatske branitelje koji su ga zaslužili.

Sama činjenica da se može kad se hoće reagirati i surađivati na braniteljskoj problematici  i odličjima za branitelje je, nazovimo to , mali napredak u ovoj glomazno administrativnoj državi.

M.M.


U nastavku pismo (mail) iz Ureda predsjednice u cijelosti

Poštovani,

Služba za odnose s javnošću Ureda predsjednice Republike Hrvatske smatra potrebnim reagirati na članak pod naslovom „HOĆE LI PREDSJEDNICA REAGIRATI NA OTVORENO PISMO- NIZOZEMSKI DRAGOVOLJAC DOMOVINSKOG RATA PORUČIO PREDSJEDNICI…mi koji se nismo slagali sa politikom naših matičnih zemalja smo odlučili uzeti pravdu u svoje ruke i došli smo Vama pomoći!“, objavljenog na web-portalu braniteljski-portal.com8.srpnja 2019. U skladu s odredbama Zakona o medijima i radi istinitog informiranja Vaših čitatelja molimo Vas da objavite ovu reakciju:

„Nastavno na otvoreno pismo koje ste objavili na braniteljskom portalu 8. srpnja 2019., a koje vam je dostavio gospodin Raymond Van der Linden, obavještavamo Vas kako je predstavku sličnog sadržaja gospodin Van der Linden 6. travnja 2017. godine uputio i Uredu predsjednice Republike Hrvatske. Ured predsjednice je 10. travnja 2017. godine gospodinu Van der Lindenu uputio odgovor, a presliku dopisa dostavio je Ministarstvu hrvatskih branitelja u čijoj nadležnosti je skrb o svim hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata.

Vezano za dodjelu odlikovanja gospodinu Raymondu Van der Lindenu, ujedno vas obavještavamo kako je u proceduri Vaš prijedlog za dodjelu odlikovanja Red hrvatskog križa.“

GLASNOGOVORNICA

  Ivana Crnić


M.M. / Viribus unitis / Braniteljski portal

 

 

 


Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

sedamnaest + deset =