ODBIO ZBOG VATRENIH Dalić otkrio odakle je dobio bogatu ponudu: “Mogao sam osigurati pet generacija potomaka”

Zlatko Dalić je odbio sve ponude zbog reprezentacije Hrvatske...

Podijeli

Zlatko Dalić je 2018. proživio najbolju sportsku godinu svog života. Došao je 2017. na klupu hrvatske reprezentacije skoro kao anonimac za većinu hrvatskih navijača, a onda je osvojio veličanstveno svjetsko srebro s Hrvatskom na SP u Rusiji…

Nakon Svjetskog prvenstva u Rusiji Dalić je bio hit u trenerskom svijetu. Brojni klubovi su mu slali ponude, ali on je to sve odbio zbog Vatrenih.

Došla mu je i jedna bogata ponuda iz Kine za kojom ne žali, iako je mogao osigurati potomke za pet generacije, otkriva Dalić.

”Novac je, nažalost, sredstvo bez koga ne možete. Kada sam morao zbog sebe i obitelji zaraditi novac, otišao sam u Saudijsku Arabiju. Pružila mi se mogućnost i otišao sam bez znanja jezika, običaja, ljudi…

Potpuno nova, nepoznata situacija, a ja sam se trebao izboriti za egzistenciju i zaraditi. Trebao sam izgraditi svoj put. Sedam godina sam bio vani i riješio sam problem. Sada novac i egzistencija više nisu primarni. Što meni znači sada imam li nečega tri ili pet? Ništa mi ne znači.

I zbog toga stalno spominjem da novac više nije bitan. Imao sam ja sjajnih ponuda. Nakon Svjetskog prvenstva stigao je poziv iz Kine, takav da sam mogao osigurati pet generacija potomaka. To me nije privlačilo”, rekao je Dalić za meridianbetsport.ba.

Nisam Bosanac, a ni Hercegovac

”Uvijek se vodi ta polemika gdje pripada Livno. Ja bih rekao ono ‘i’ između”, govori Dalić.

Navijam za Hajduk

”Hajduk mi znači puno, jer je bio moja prva stepenica ka životu i svijetu. Ja jesam Hajdukovac. Moj otac je biciklom kao mladić odlazio gledati utakmice na Poljudu. U ovom trenutku sam izbornik hrvatske reprezentacije i meni je Hrvatska na prvom mjestu, a moje simpatije prema nekim klubovima nemaju veze s poslom”, rekao je hrvatski izbornik.

D.J.


Podijeli