Podijeli
 •  
 •  
 •  
 •  

U Beču, 17.03. U 18 sati u Hrvatskom centru ulica Schwindgasse 14, otvara se izložba „Umjetnost od “jaja“, djela našeg umjetnika, dragovoljca i časnika obrambenog Domovinskog rata, gospodina Zorana Lucića. Izložba traje do 24.03. 2018. godine.

Gospodin Lucić je u tadašnjem Zboru narodne garde obavljao dužnost zapovjednika u 108.brigadi.

Lucić na ratištu (drugi s lijeva s beretkom)- Dani ponosa i slave pobjedničke Hrvatske vojske (privatna arhiva)

Od 1999. godine s obitelji zbog posla preseljava u Austriju gdje radi, živi, stvara i danas te ujedno promiče Hrvatsku kulturnu baštinu.

Hrvatski branitelj Zoran Lucić, danas u Austriji promiče Hrvatsku kulturnu baštinu.

U želji da prenese i pokaže dio hrvatske kulturne baštine i ljepotu našeg izričaja kao ponosni Slavonac i Šokac prije tri i pol godine otkriva zanimanje i počinje se baviti ukrasnim motivima na ljuskama jajeta. Pošto k tome pokazuje sklonost i darovitost, postaje u svojoj umjetnosti prepoznatljiv diljem svijeta, a njegovi uradci krase mnoge vitrine.

Taj pomalo samozatajni ali gordi i ponosni čovjek, hrvatski branitelj i nježni otac, na krhkim ljuskama, kroz umjetničko izražavanje dočarava svoja razmišljanja i stavove o životu, i sve to na kraju prerasta u umjetničke radove koji su jako rijetki ne ovim prostorima kao i u cijeloj EU. Na taj način Lucić i danas kao što je to radio u Domovinskom ratu da zaštiti svoju Hrvatsku od srbočetničkog agresora, štiti i promiče Hrvatsku baštinu.

Ana.K.


Podijeli
 •  
 •  
 •  
 •  

13 KOMENTARI

  • Neznam u kakvoj ti zabludi živiš i koji je tvoj problem u životu ????? Ne razumijem o kavom “GAZDI“ ti pricaš, te ne razumijem kakav je tvoj odnos sa ovim lažljivcem ( moglo bi tu bit svašta, pošto mu nebi bilo prvi put, da rasturi nečiji brak ). U stvari, to me sve i ne interesira, samo mi smeta što se dotični predstavlja kao veliki branitelj ( uspio je skupit nekih 100 dana ), a pljuje po svima, kojima domoljublje nešto znači. To bi bilo od mene sve, jer nema živaca da raspravljam sa nebitnim osobama. Na kraju, jedan stari Hrvatski pozdrav, a koji tvom velikom ratniku naročito smeta ….. ZA DOM SPREMNI !!!!!!

  • Znam samo kako je gospodin raskrinkao jednog ‘igrača’ jedne velike stranke koji nije predao donatorski novac kamo je trebao, već tek nakon prozivke. I još niz toga.Ali o tome ćemo još…

  • Pa ako znaš samo to, zašto ga onda predstavljaš kao velikog domoljuba, ratnika i zapovjednika i to na ovom portalu? Kakvu on to Hrvatsku baštinu promiče i gdje? Ako je netko kriv za neke novce, neka za to i odgovara. Kakve to veze ima sa predstavljanjem ovog prevaranta? Znači li to, ako sam ja prevarant i lažljivac te prozovem drugog prevaranta, da sam ja u redu?

   „ Govoriti laži predstavlja sitnu slabost, ali je prava propast lažno živjeti „- Alexander Sutherland Neill

  • Ahhhhhh, neznam zašto se uopće zamaram sa tobom ! Kad nemaš nešto pametno za napisat, onda lagano vrijeđanje. Da li sam ja smiješan ili nisam, to ćemo još vidjet. Moram još malo istražit našeg JUNAKA , tako da mogu braniteljima na ovom portalu, prikazat pravu istinu. Što se tiče slika na mom profilu, ti ih ni ne trabaš vidjet.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

četrnaest + 15 =