Podijeli

Ministrica kulture Nina Obljen Koržinek izjavila je u četvrtak da se konačnim prijedlogom zakona o arhivskom gradivu i arhivima na vrlo kvalitetan način rješava pitanje dostupnosti arhivske građe, pa tako i one nastale prije 1990-ih te je na pitanje novinara, odbacila ocjene Mosta da se zakonom onemogućava istraživanje arhiv iz vremena bivše Jugoslavije kazavši da su to neistine i neargumentirano bavljenje temom…

“Pitanje dostupnosti arhivskog gradiva konačnim prijedlogom zakona, koji je Vlada s današnje sjednice uputila u saborsku proceduru, vrlo je kvalitetno riješeno, kazala je Obuljen Koržinek” u izjavi ispred Vlade te na pitanje o ocjenama Mosta kazala: “To je potpuna neistina. Od samog početka oni se ovom temom bave na jedan vrlo neargumentiran i pomalo populistički način.”

Most i sve zainteresirane uputila je da pročitaju Zakon, kao i nedavno predstavljeno izvješće o stanju arhivskog gradiva u arhivima.

“Da smo slijedili njihove ideje došlo bi do potpunog kolapsa sustava arhiva jer je jedna od njihovih ideja bila beuzuvjetna predaja sveg arhivskog gradiva u arhive u roku od šest mjeseci, a iz izvješća se vidi da to sustav arhiva jednostavno u ovom trenutku nije u stanju prihvatiti”, poručila je ministrica kulture.H

A.K.


Podijeli

4 KOMENTARI

  1. Pola pismohrane ste spalili drugu polovicu krivotvorili, a izbotoksirana četnička kuja (Vučić) je donijela još tonu laži iz smrdije. Koga normalnog takva pismohrana može zanimati ? Mi imamo svoju kolektivnu memoriju napismeno u hrvatskoj dijaspori i te vaše gluposti nam ne trebaju.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

osamnaest + petnaest =