OBMANULI SU PROFESORE: Mislili ste da ne može gore? Može! ‘Ukidanjem povijesti stvaramo tek neuku glasačku mašineriju’

Problem je i što ni nastavnici ni učenici nisu bili upoznati s novim programima...

Problem je i što ni nastavnici ni učenici nisu bili upoznati s novim programima.
Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

Dok je Braniteljski portal uzatopnim tekstovima, upućivanim pismima i e-mailovima upozoravao svekoliku hrvatsku javnost o školskoj reformi Blaženke Divjak i Andreja Plenkovića, mnogi su mislili da pišemo zbog toga što je Divjak iz HNS-ove stranke, koja nema niti 1% potpore birača. Ne, pisali smo argumentirano i pišemo upravo zbog tog , jer smo prvi u Hrvatskoj uočili namjere ove vlade na čelu s Andrejem Plenkovićem koji je ujedno predsjednik povjerenstva ili “radne nakupine” za kurikul, a sama ministrica Divjak tek marioneta i potom ubačeni Radovan Fucks, koji će kao nadgledati sve to, u provođenju iste.

Tada se to najavljivalo kao da Hrvatska lansira svoj svemirski brod na Mars…

-OVAKO-Premijer Andrej Plenković bit će predsjednik, a ministrica Blaženka Divjak i HDZ-ova Vesna Bedeković suvoditeljice Posebnog stručnog povjerenstva za provedbu Strategije obrazovanja. Dogovor je to koalicijskih partnera HDZ-a i HNS-a, koji je za N1 potvrdio Milorad Batinić.

-Kako je Plenković zamislio kurikularnu reformu, Fucks: “Ministrica ne može meni ništa narediti, niti ja mogu išta narediti Ministrici”, savršena reforma školstva…

Tu se Plenkovič jako lukavo i opasno poigrao s neupućenima(“jer on može što hoće”) te predstavio Blaženku Divjak kao nestranačku ministricu kojoj je dao odriješene ruke za provedbu kurikula i reforme školstva u Hrvatskoj, koju je odmah kontraverzni predsjednik HNS-a Vrdoljak javno, čak i jumbo plakatima najavio kao HNS-ov “najveći uspjeh do sad”. No stvari tu izgledaju posve drugačije, i danas već svjedočimo tom kako je Blaženka Divjak vješto savjetovana iz vana, obmanula i profesore i ravnatelje škola, roditelje i učenike. Postojalo je još nekoliko igrokaza koje su nam predstavili i ministar hrvatskih branitelja i njegovi poslušnici ili torbari, predstavnici braniteljskih udruga. O njima nešto više ovih dana. I predsjednica Grabar Kitarović je podržala Plenkovića da bude na čelu kuriklarne reforme, jer kako je rekla, to je dobro, on ima dvoje djece.http://www.novilist.hr:8090/index.php/Vijesti/Hrvatska/Plenkovic-na-celu-kurikularne-reforme-Predsjednica-To-je-dobro-on-ima-dvoje-djece…

PRIMJER TIPIČNE MANIPULACIJE NA “VARAŽDINSKOM PORTALU” U KOJEM SU SVE IZOKRENULI NA NAČIN DA SU BRANITELJI ILI BOLJE REČENO ĐURO GLOGOŠKI I EKIPA NEŠTO ODRADILI – A NISU-TEKST SE REFERIRA ISKLJUČIVO NA OBJAVU BRANITELJSKOG PORTALA, JER MINISTAR, GLOGOŠKI & KOMPANIJA POJMA NISU IMALI O OVOJ TEMI-VIŠE OVDJE

Manipulacijama po pitanju reforme školstva nije bilo kraja. Televizije, portali i neoliberalne tiskovine i kuće su toliko vremena i prostora posvećivali reformi i kurikulu, kao i onda kad se još uvijek neupućeni hrvatski narod medijski bombardiralo i uvjeravalo da se mora ući u EU, jer će Hrvatskoj tada poteći med i mlijeko, ali nitko nije računao na egzodus Hrvata i Hrvatske SUZE.

-NAKON OVOG TEKSTA NI PLENKOVIĆ NI DIVJAK KAO NI NJIHOVI KLIMOGLAVCI VIŠE NEĆE MOĆI MANIPULIRATI JAVNOST SA KURIKULOM!…

Sve je ovo danas posljedica i upravo ogromna posljedica poslušničkog mentaliteta naših političara, dobro obučenih u tuđim školama. Sve to sad stiže na naplatu naivnom,poslušnom izmanipuliranom i na lukav način prestrašenom hrvatskom narodu. Gdje je tu zaštita identiteta Hrvatskog naroda, osim što su neoliberalni globalisti u hrvatskoj politici odigrali svoje zadane im role?

-OTKRILI SMO: UPOZORENJE SVIMA- U KURIKULU PREDMETA POVIJEST NEMA POVIJESTI DOMOVINSKOGA RATA!…

Gdje je tu najslavnija hrvatska povijest i stvaranje samostalne i neovisne, demokratske države Hrvatske? Gdje su tu demokratski dozvoljeni načini suprostavljanja neoliberalnim globalistima kojima ništa nije sveto, već im je cilj urušiti državotvornost naše na krvi stečene države Hrvatske, koju su naši predci sanjali mnogo soljeća prije. Sad je imamo ali je sve manje i manje naša!Ovdje možete jasno vidjeti koji su sve portali favorizirali bratstvo i jedinstvo HDZ-a- i HNS-a


Ravnatelj je na sjednici u kolovozu čitao zaduženja i rekao mi da sam zbog programa dualnog obrazovanja izgubila jedan razred. Tek tad sam saznala da imam manjak satnice, ispričala nam je jedna profesorica iz srednje strukovne škole, donosi 24sata.

U trinaest strukovnih škola počelo je provođenje eksperimentalnog programa dualnog obrazovanja kojim Ministarstvo, barem kako tvrdi, želi učenike približiti tržištu rada. Zbog toga su uveli veću satnicu prakse i novih predmeta te, ovisno o programu, smanjili ili ukinuli satnicu općeobrazovnih predmeta, poput povijesti, geografije i politike.

Budućim kozmetičarima su tako satnicu povijesti zamijenili nastavom fizike, koju dosad nisu slušali.

– Do promjene je došlo bez jasnog cilja. Povijest je, uz hrvatski jezik, jedini predmet humanističkog predznaka, u kojemu se uči o samom funkcioniranju društva. Frizeri, primjerice, nemaju sociologiju te sve o društvenim procesima mogli su naučiti jedino na satu povijesti. Sad više ne mogu ni to – kaže docentica Vlatka Vučelić s Hrvatskih studija, inače predsjednica Hrvatskog sveučilišnog sindikata. Jedino što će djeca dobiti kroz školovanje bez humanistike, smatra Vučelić, je ograničenost u percepciji svijeta u kojem će živjeti i raditi.

-Divjak: “Nismo ukinuli geografiju i povijest, nego smo napravili program bez njih”…

– Ukidanjem povijesti, usudila bih se reći, stvorit ćemo neuku glasačku mašineriju koja će u političkim kampanjama svemu vjerovati – oštro će sindikalistica, koja smatra da bez znanja humanističkih predmeta djeca neće imati gdje steći kritički stav.

-OTKRIVAMO: Jesu li Plenković i Kusić (HAZU) znali za prevare i laži koje je o kurikulu plasirao Ivan Vrdoljak i Blaženka Divjak ili su ih namjerno prešutjeli?…

Problem je i što ni nastavnici ni učenici nisu bili upoznati s novim programima. Svi su slušali laži – kaže docentica, dok iz ministarstva kažu da su svi sudionici bili uključeni u kreiranje novih programa.

-KOLIKA JE TRŽIŠNA VRIJEDNOST AKADEMSKE DIPLOME I ZA KOGA HRVATSKA ŠKOLUJE VISOKOOBRAZOVANE KADROVE?…

– Govorimo o našoj djeci, ne o robotima koje ćemo baciti na tržište rada. Djeci trebamo dati široko znanje, a ne ih ograničiti na samo jedno zanimanje – zaključila je Vukelić.

T.H.


Vezane vijesti;

-UREDNIŠTVO: Je li HAZU od gđe ministrice Blaženke Divjak dobila na recenziju kurikule predmeta Povijest i Hrvatski jezik?…
-EKSKLUZIVNO OTKRIVAMO: ŠTO SU POVJESNIČARI S FILOZOFSKOG FAKULTETA U ZAGREBU RADILI I GOVORILI U BEOGRADU NA KONFERENCIJI „KO JE PRVI POČEO? ISTORIČARI PROTIV REVIZIONIZMA“?…

 


Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

2 KOMENTARI

  1. Stvari triba nazvat onako se zovu..a ovo je VELEIZDAJA. Reforma skolstva nakin toliko godina zahtjeva veliku raspravu sviju politickih i obrazovnih kadrova. A ova je prosla u jebenom sporazumu ispod radara. Prosvjetni radnici i politicki suparnici imaju pravo da ministricu proglase veleizdajnikom hr.drzavnih interesa.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

dva × četiri =