Objavljujemo govor u Pakracu koji su svi mediji prešutjeli: Maras -Nećemo nikome dozvoliti ustašizaciju i lažiranje istine o obrambenom i osloboditeljskom Domovinskom ratu!

U zadnje vrijeme sve ,je prisutnija želja da nam neki , žele ukrasti snove ali i ono još opasnije istinu ,o obrabenom ,osloboditeljskom Domovinskom ratu...

Zoran Maras u prigodi imenovanja novog predsjednika
Podijeli
 •  
 •  
 •  
 •  

U Pakracu je svečanim ʺMimohodom pobjednikaʺ obilježena 28. obljetnica početka obrane Republike Hrvatske!…

-(FOTO-GALERIJA) VELIKI “Mimohod pobjednika” u Pakracu – Stigla i predsjednica…

Hrvatski branitelj i predsjednik Udruge specijalne policije iz Domovinskog rata RH Zoran Maras, inače sudionik ovih događanja iz ožujka 1991., podsjetio se svega proživljenoga, a tom je prilikom govorio i o svemu onome što hrvatski branitelji žele i osjećaju, kao i njihovom položaju u današnjem hrvatskom društvu.

Cijeli Govor Zorana Marasa, predsjednika Udruge specijalne policije, koji je održan jučer u Pakracu na 28. obljetnici početka obrambenog Domovinskog rata u Hratskoj u cijelosti.

Svi mediji redom su ovaj govor predsjednika Udruge specijalne policije iz Domovinskog Marasa prešutjeli, samo kako bi se umanjila istina i stvarno stanje, što nije novost kod svih tih instruiranih medija kad je u pitanju obrambeni  Domovinski rat, srpska i JNA jugofašistička agresija na Hrvatsku i Hrvatska novija povijest…Govor  u cijelosti prenosi jedino Braniteljski portal, koji je branio i braniti će na transparentan način jedinu istinu, a to je da je na Hrvatsku- srbija i jugofašistička JNA izvršila brutalnu agresiju uz veliku pripomoć SANU i SPC-e…

Poštovani članovi obitelji poginulih i nestalih hrvatskih branitelja u Domovinskom ratu, poštovana predsjednice, državni dužnosnici, predstavnici županijskih,gradskih i općinskih vlasti, poštovani sudionici akcije u Pakracu,  ratni pripadnici Atj Lučko,Sljeme,jedinica za posebne namjene policije  Rakitje, Kumrovec, Pionirski grad, PU Bjelovarsko bilogorske-omege, Prvi hrvatski redarstvenici i policajci PP Pakrac, zapovjednici,visoki časnici, dočasnici i vojnici, specijalci, predstavnici braniteljskih  Udruga proisteklih iz Domovinskog rata, danas posebno predstavnike Udruge hrvatske policije branitelja Pakraca i Lipika, Hrvatske branitelje srpske nacionalnosti, stranački dužnosnici, građani Pakraca i Lipika, Hrvatice i Hrvati….

 Pozdravljam Vas u ime sudionika akcije „Pakrac 01.na 02.03.1991.g.“ i svoje osobno.

Danas 2. Ožujka   Grad Pakrac slavi, obilježava a  nadasve se prisjeća  na sve poginule, nestale, umrle, ranjene i oboljele hrvatske branitelje sa područja Grada Pakraca, Lipika i Republike Hrvatske . Mnogi ovdje  su bili svjedoci mučke velikosrpske agresije na našu Domovinu Hrvatsku, ali danas,  dvadeset osam godina poslije, ovdje stojimo s ponosom i zahvalnošću. S ponosom što smo bili sudionici tih povijesnih događaja koji su poput kamena ugrađeni u mozaik stvaranja i rađanja slobode naše drage Hrvatske. Sa zahvalnošću spram svih onih koji su svoje živote, zdravlje, mladost, iskustvo, znanje, spremnost na žrtvu položili na oltar Domovine.

Tko može biti zahvalan i ponosan.

Zahvalan može biti samo slobodan čovjek, kao što se i pravi ponos može roditi samo iz čista srca. Zahvalan može biti samo onaj koji zna da se najvrjednije u životu ne može kupiti, ne može oteti, ne može zaraditi nego prima kao dar, kao što ponosan može biti samo onaj tko znade istovremeno biti ponizan i skroman, odlučan, ali i siguran u svoj neponovljivi poziv Božjeg suradnika u stvaranju bolje i pravednije Republike Hrvatske.

Mi Hrvatski branitelji  smo zasigurno  zahvalni i ponosni.      Zahvalni što smo mogli biti sudionici tog povijesnog vremena ostvarivanja tisućljetnog hrvatskog sna i ponosni što smo u tome sačuvali  svoju domovinu Hrvatsku i svoj Hrvatski narod.

Što danas obilježavamo i slavimo.

Slaveći i obilježavajući,    mi slavimo upravo sve ove vrijednosti. Mi ne slavimo nasilje, ne slavimo rat,  iako nam se  pokušavala nametnuti teza  da smo svi mi Hrvatski branitelji  bili pripadnici zločinačkog pothvata u oslobađanju svoje  vlastite domovini. Svi bismo mi željeli, a i tada smo željeli da ne bude rata, da ne bude nasilja, da ne vlada zlo.

Željeli smo jedino slobodnu, neovisnu, demokratsku, pravednu domovinu Hrvatsku, zemlju oslobođenu komunističkog jednoumlja, u kojoj svi ljudi, poštujući zakone i volju hrvatskog naroda za slobodom, imaju prava. Sanjali smo slobodu, demokraciju i osnivanje nam samostalne Republike Hrvatske. Mi zapravo slavimo spremnost hrvatskih sinova da stanu u obranu snova hrvatskih ljudi, da ti snovi postanu stvarnost, da ih nitko ne ugrozi. Mi slavimo njihovu žrtvu, odlučnost, znanje, vještinu. Slavimo i njihovo poštenje i skromnost. Nitko  u domovinski rat nije  došao s mišlju ili željom za bogatstvom, privilegijom ili nečasnim namjerama. Nitko nije imao ništa drugo na pameti doli jednoga: siguran i miran san vlastite obitelji i vlastitog naroda. Sanjali smo i bili smo spremni na borbu i žrtvu kako bi ti snovi postali stvarnost. Mi zapravo slavimo spremnost Hrvatskih branitelja koji su  podnijeli žrtvu za san slobodne, pravedne i neovisne Hrvatske.

  Mi, Hrvatski branitelji, domoljubi  i danas sanjamo takvu Hrvatsku.

Nismo prestali sanjati. Naši snovi nisu ništa manji nego su to bili onih  dana početkom  devedesetprve. Nisu manji premda smo jedan dio snova vidjeli ostvarenim. Nitko ne može zanijekati sve ono dobro što je u  našoj Domovini ostvareno čemu smo mi i nakon rata dali i dajemo svoj doprinos. Oni su i veći jer smo kroz dane pravednog i obrambenog rata vidjeli da smo sposobni i spremni za neslućene i nezamislive pothvate. Oni su snažniji i zbog toga jer vidimo da i danas ima mnogih koji nisu sposobni za snove. Ako mislite da ratnici, Hrvatski branitelji, domoljubi ne mogu sanjati, varate se. Sanjati ne mogu samo oni ljudi koji ne vide ništa drugo nego vlastite probitke, vlastitu korist, koji ne vide Hrvatsku koju smo mi sanjali nego Hrvatsku koja je za njih blago koje treba oteti, rasprodati, uništiti, pogaziti, zanijekati, prestrašiti, oni koji Hrvatsku doživljavaju kao posjed, a ne kao zemlju koju treba ljubiti. Ratnici sanjaju i danas. I neće dopustiti da im taj san bude ukraden premda je oko nas sve puno kradljivaca snova.

Šta nam danas treba da nam ne kradu snove.

Treba nam zahvalna i ponosna Hrvatska. Zahvalna onima koji su je stvarali, ne zbog stvaranja neke povlaštene grupe, nego zbog toga što društvo koje ne zna biti zahvalno nema budućnost.  A Hrvatska ima kome i ima razloga biti zahvalna. Ponosna upravo u ovim danima i trenutcima u kojima prolazimo kroz tešku ne samo ekonomsku i demografsku krizu nego prije svega moralnu, etičku, društvenu krizu. Zahvalnost i ponos moraju roditi spremnošću na žrtvu, na odgovornost, na zalaganje, moraju uroditi težnjom za znanjem i stvaranjem pravednijeg demokratskog društva.

Da, trebaju nam zahvalnost i ponos premda nam se čini da nemamo zbog čega biti ponosni jer se osjećamo izdanima, prevarenima, opljačkanima, jer osjećamo da su nam ukradeni snovi.

Tko nam krade snove?

Svi oni koji su se smijali i smiju našim snovima proglašavajući nas naivnima, neukima, nesposobnima, svi oni koji tvrde da mi ne razumijemo svjetske trendove i potrebe političkog i ekonomskog trenutka, svi oni koji su se od služitelja naroda pretvorili u bezobzirne vladare i pljačkaše, svi oni koji su pod parolom lažnog shvaćanja međunarodne pravde, oprosta i pomirenja od nas ponovno učinili zatočenike naših tlačitelja i agresora, svi oni koji nas pozivaju da se odreknemo korijena, tradicije jer ćemo samo tako moći ići naprijed. Svi oni koji takvu perverziju opravdavaju paragrafima kojima nas varaju i stavljaju u tamnice. Svi oni koji svojim činjenjem i nečinjenjem prisiljavaju Hrvatske branitelje i civile koji su  prošli pakao srpskih logora da sami podnose tužbe koda su bili u nekom svom osobnom privatnom ratu, svi oni koji u političke svrhe spominju ratnu odštetu a svojim nečinjenjem nisu ni počeli pisati tužbu. Sve političke oligarhije koje sve čine da ostanu na vlasti ili dođu na vlast kako bi sačuvali privilegije, a ne kako bi služili zajedničkom dobru. Nesposobni zaštiti dostojanstvo ne samo hrvatskog branitelja, nego i svakog hrvatskog čovjeka.

U zadnje vrijeme sve je prisutnija želja  nekih da nam  ukradu snove ali i ono još opasnije istinu o obrambenom osloboditeljskom Domovinskom ratu. Suvremena,samostalna RH nastala je na žrtvama iz Domovinskog rata kao i jedinstvu Hrvatskog naroda strateškom odrednicom politike prvog Hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana.

Već duže vrijeme svjedoci smo podmetanjem ustašizacije Domovinskog rata, izjednačavanju krivnje za izazivanje rata, te pokušaja da nam se u celofanu upakira teza o “Građanskom ratu” svim zagovornicima ovih laži moram poručiti da im to neće uspjeti.

Oni koji žele iskriviti  istinu o obrambenom osloboditeljskom Domovinskom ratu , moraju biti svjesni da takovim postupkom na sebe preuzimaju odgovornost da sa objedama, lažima i klevetama mogu u dogledno vrijeme izazvati još krvavije sukobe.

Normalno , nismo mi nikakvi ekstremni nacionalisti  kako nas se sve češće etiketira i koji ne žele nikakvu pomirbu i normalizaciju odnosno  sa onima koji su na današnji dan započeli agresiju na RH , dapače baš mi koji smo prošli pakao u Domovinskom ratu želimo to više od ikoga ali zna se na kakav način. Jedan jedini iskrena isprika od strane agresora riječju i djelom ili Njemačko Francuskim modelom pomirbe kako to mnogi vole u zadnje vrijeme citirati.

Neka vas i vaše obitelji i našu jedinu domovinu Hrvatsku, čuva  dragi Bog.

 

Svečani mimohod hrvatskih branitelja u Pakracu-2.ožujak.2019 godine.

M.M. / Braniteljski portal


Podijeli
 •  
 •  
 •  
 •  

14 KOMENTARI

 1. Jeli je citao ili govorio iz glave i srca? To neznam.. Govoriti o ustažizaciji i trpjeti Četnikovanje u našoj državi..??? Ovdje je netko niti lud, niti zbunjen niti normalan!!! Možda Marsovac..

  • Taj čovjek nije Maras iz Sabora vi ste ga zamjenili…. Onim Marasom iz Sabora mogu se gledati samo preko mušice a s ovim se slažem u podpunosti sa svakom riječi.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

dvanaest + deset =