Objavila Ukrajina; Uhićen važan Putinov igrač-Proruski izdajice i agenti ruskih tajnih službi, zapamtite – vaši zločini nemaju zastaru.

UHIĆEN-Važan Putinov igrač---Radili su dečki iz Službe sigurnosti Ukrajine!...

foto-twitter-UHIĆEN-Važan Putinov igrač
Podijeli

Proruski izdajice i agenti ruskih tajnih službi, zapamtite – vaši zločini nemaju zastaru. I skrovišta, gdje god da te nađemo!…

Viktor Medvečuk nakon zarobljavanja

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski objavio je na svojem profilu na Telegramu vijest o uhićenju proruskog političara i medijskog tajkuna Viktora Medvedčuka. Vijest je objavio tako što je na profil postavio fotografiju Medvedčuka u ukrajinskoj uniformi s lisicama na rukama, uz zahvalu ukrajinskoj obavještajnoj službi SBU.

Razbijanje. Zelensky je upravo objavio da su tajne službe uhvatile Putinovog najboljeg prijatelja u Ukrajini Viktora Medvedčuka.

Na Twitteru je, pak, SBU uz fotografiju navela da je Medvedčuk nosio uniformu ukrajinske vojske kao krinku, kako bi se prerušio u ukrajinskog borca.

Naime, Medvedčuk, koji se spominjao kao jedan od favorita ruskog predsjednika Vladimira Putina za preuzimanje vlasti u Kijevu u slučaju zbacivanja aktualne administracije i Zelenskog, što je po mnogim procjenama bila namjera Moskve nakon osvajanja ukrajinske prijestolnice Kijeva na početku invazije, bio je bjegunac pred ukrajinskim vlastima.

Njemu je prije početka rata u Ukrajini određen kućni pritvor zbog optužbi za izdaju, no nekoliko dana nakon početka ruskog napada na Ukrajinu, krajem veljače, objavljena je informacija da je pobjegao iz kućnog pritvora na nepoznatu lokaciju. Objavio je to tada savjetnik ukrajinskog ministarstva unutarnjih poslova Anton Geraščenko.

image

Viktor Medvedčuk i Vladimir Putin

Radili su dečki iz Službe sigurnosti Ukrajine!


Podijeli