Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

Braniteljski je portal objavio tekst koji je na svom facebook profilu objavila jedna predsjednica udruge te je isti kopirao kao vjerodostojan sa Facebooka po pravilima struke i zakona o medijima, postavio linkove na istu objavu koja je bila javna i istu provjerio.Ista je izvijestila zainteresirane da se vijest može provjeriti u Ministarstvu hrvatskih branitelja.

Međutim se Ministarstvo hrvatskih branitelja oglasilo “demantom”obavijesti u kojem navodi da je vlak popunjen te da su karte uručene sukladno prijavama za sve one koji su se već prijavili za odlazak u Vukovar te da u istom više nema mjesta.

U svom “dematu” ili obavijesti navode da su ova dva dana zatrpani ogromnim brojem vaših -poziva objavom vijesti Braniteljskog portala pod naslovom (OBAVIJEST: SVI Vi koji želite krenuti u Vukovar, a nemate organiziran prijevoz, evo vozni red vlaka sjećanja…)te su kao Ministarstvo koje je kako navode organiziralo Vlak sjećanja za Vukovar -zatrpani velikim brojem poziva  hrvatskih branitelja i ostalih građana te da Braniteljski portal objavi njihov “demant”, OBAVIJEST što ovim tekstom i radi. Dalje iz Ministarstva navode da su oni 13 studenog na svojim mrežnim stranicama objavili poziv za putovanje u Vukovar i za to osigurali 14 vagona sa 840 mjesta za putnike u Vlaku. No sva su mjesta , navode u svom kako kažu-“demantu” obavijesti već popunjena i više nažalost nema mjesta za sve Vas koji ste željeli ići u Vukovar ovim Vlakom koji je , što tek danas Braniteljski portal doznaje, osiguralo Ministarstvo Hrvatskih branitelja, popunjen do zadnjeg mjesta, što samo iskazuje vašu želju da budete u Vukovaru na sam Dan sjećanja na žrtve vukovara.

Dalje u svom “demantu”-obavijesti Ministarstvo navodi da se radi o Vlaku sjećanja koji će ići iz Splita preko Zagreba do Vukovara, u kojemu više , navode iz Ministarstva u svom “demantu”-obavijesti, nema više mjesta i koji je popunjen.

Stoga Vam poštovani hrvatski branitelji i svi Vi koji ste ostali uskraćeni zbog nedostaka mjesta za besplatan put Vlakom sjećanja u organizaciji Ministarstva hrvatskih branitelja u grad heroj Vukovar, još jednom skrećemo pozornost da u Vlaku sjećanja -Split-Zagreb Vukovar više nema mjesta.

Ovim je Braniteljski portal i službeno zakonski po zakonu o elektroničkim medijima Općih načela članka 3 pod točkom 1 i 2. ispunio svoju obvezu te zakonski objavio demant Ministarstva hrvatskih branitelja koje je uputilo svoj demant na našu adresu…

Uz kratki komentar

Obzirom da je Ministarstvo hrvatskih  branitelja tek danas objavilo obavijest na svojim mrežnim stranicama pod naslovom OBAVIJEST: Vlak Dan sjećanja na žrtvu Vukovara 1991.--Nužno je naglasiti da je vlak u potpunosti popunjen, da su karte uručene sukladno zaprimljenim prijavama te da nema mogućnosti zaprimanja novih prijava,…

Ministarstvo je mailom izvijestilo Braniteljski portal  te nam poslalo  da objavimo”demant”(što nikako ne stoji!) na našu objavljenu istinitu a ne izmišljenu vijest -OBAVIJEST jer je Braniteljski portal objavio ISTINITU VIJEST .

Međutim Braniteljski portal nije mogao znati je li Vlak sjećanja za Vukovar popunjen ili ne jer mi nismo podružnica HŽ-pa stoga ne možemo znati koliko je vagona popunjeno a koliko ne. Ministarstvo nas je trebalo izvijestiti, ali to nije uradilo. Jednako tako Braniteljski portal nije pustio javnu vijest a da nije provjerio je li ista istinita. Tražeći da objavimo demant nečeg što je istinito- je samo pokazatelj sa koliko se šlampavosti institucije hrvatskih branitelja pristupa ovako ozbiljnim dopisima i mailovima. “Demant” se traži jedino ukoliko je netko objavio lažnu vijest , što u ovom slučaju sigurno nije bilo. Braniteljski je portal samo javno objavio istinitu OBAVIJEST u najboljoj namjeri, jer nas čita ogroman broj hrvatskih branitelja, građana, i dijaspore, za koje smatramo da su i inače loše obaviješteni pa im kao portal kojega prate, nudimo mogućnost pravovremene informacije i to one ISTINITE

Ako je zanimanje za odlazak u Vukovar na tužnu obljetnicu sjećanja na sve žrtve Vukovara Ministarstvo hrvatskih branitelja već osiguralo 14 vagona i 840 mjesta u tom vlaku, jednako je tako, obzirom na ogroman interes  “moglo proširiti kapacitet mjesta”, jer je svake godine zanimanje za odlazak u Vukovar mnogo veće nego što je Ministarstvo navelo u svom demantu kojeg je potpisala Državna tajnica u Ministarstvu hrvatskih branitelja gospođa Nevenka Benić.

Zaključak

Demant koji je bezrazložno i neupućeno zatražilo Ministarstva hrvatskih branitelja je u skladu sa zakonom i objavljen i samim tim sve Vas poštovani umoljavamo da za nedostatak mjesta u Vlaku sjećanja za Vukovar ne krivite Braniteljski portal koji je u dobroj vjeri objavio vijest. Zasigurno i Ministarstvo hrvatskih branitelja u svom proračunu ima izdvojenu i dozvoljenu stavku koja je pokrila troškove putovanja Vlakom sjećanja za Vukovar te od iste moguće nije mogla odstupiti i samim tim osigurati veći broj vagona i mjesta u Vlaku sjećanja.

U svakom slučaju , svima onima koji imaju mjesto u vlaku Braniteljski portal želi sretan put u Vukovar- kao i nakon što protokol u Vukovaru završi, sretan put natrag svojim kućama.

M.M.


Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

4 KOMENTARI

  1. Mozda je vlak organiziran za podobne pa vijest o njegovom organiziranju nije ni trebala biti objavljena. Ako je vec toliki interes za odlazak u Vukovar mogao je Plenkovic izdvojit stogod iz crnog fonda i onoguciti braniteljima odlazak u Vukovar. Ako HDZovci mogu sluzbenim avionom na skuo stranke u Finsku mogu i branitelji u Vukovar.

  2. Demant????valjda ima i hrvatska rijec za to. Boze moj tko nam sve radi po ministarstvima. Valjda je ovo neka obavijest da nema vise mjesta a ne demant. Ocito svatko moze pisati sto hoce a da i ne zna sto to znaci.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

5 × 5 =