Obilježena prva obljetnica smrti skupnika Josipa Briškog…

Skupnik Josip Briški bio je pripadnik 10. hrvatskog kontingenta u NATO misiji potpore miru Resolute Support u Afganistanu. Preminuo je u srijedu, 24. srpnja 2019. godine od teških ozljeda zadobivenih tijekom napada na vozilo Hrvatske vojske u Kabulu...

Obilježena prva obljetnica smrti skupnika Josipa Briškog | Foto: MORH / J. Kopi
Podijeli

Počast preminulom hrvatskom vojniku odalo je izaslanstvo MORH-a i HV-a predvođeno ministrom Banožićem i načelnikom GS OSRH admiralom Hranjem…

Prva obljetnica smrti skupnika Josipa Briškog obilježena je polaganjem vijenca i paljenjem svijeća na grobu skupnika Briškog u petak, 24. srpnja 2020. godine na groblju Markovo polje u Sesvetama.

Uz članove obitelji Briški i prijatelje, vijence su položila izaslanstva Ministarstva obrane i Hrvatske vojske predvođena ministrom obrane Mariom Banožićem i načelnikom Glavnog stožera Oružanih snaga RH admiralom Robertom Hranjem.

Obilježena prva obljetnica smrti skupnika Josipa Briškog | Foto: MORH / J. Kopi

Počast preminulom hrvatskom vojniku, uz izaslanstvo Ministarstva obrane i Hrvatske vojske, odao je i bivši ministar obrane Damir Krstičević.

Svetu misu zadušnicu koja je održana u kapelici “Sv. Ivana Pavla II” predvodio je velečasni Slavko Rajić Foto: MORH / J. Kopi

Svetu misu zadušnicu koja je održana u kapelici “Sv. Ivana Pavla II” predvodio je velečasni Slavko Rajić.

Također, počast preminulom kolegi odat će i pripadnici Zapovjedništva specijalnih snaga polaganjem vijenca i paljenjem svijeća na groblju Markovo polje te misom zadušnicom u vojarni u Delnicama.

Skupnik Josip Briški bio je pripadnik 10. hrvatskog kontingenta u NATO misiji potpore miru Resolute Support u Afganistanu. Preminuo je u srijedu, 24. srpnja 2019. godine od teških ozljeda zadobivenih tijekom napada na vozilo Hrvatske vojske u Kabulu.

Od listopada 2019. godine Središte za međunarodne vojne operacije nosi naziv Središte za međunarodne vojne operacije “Josip Briški”.

Obilježena prva obljetnica smrti skupnika Josipa Briškog | Foto: MORH / J. Kopi
Počast preminulom hrvatskom vojniku odalo je izaslanstvo MORH-a i HV-a predvođeno ministrom Banožićem i načelnikom GS OSRH admiralom Hranjem | Foto: MORH/Josip Kupi

M.M.


Podijeli