Obilježena obljetnica pogibije Svete Denone; poginulom kolegi, pripadniku SJP ‘Poskoci‘, odana je počast u policiji i na groblju!

Uz nazočnost obitelji poginulog hrvatskog redarstvenika, izaslanstva policijske uprave i predsjedništva Udruge SJP „Poskoci“, na tihi i dostojanstven način položeno je cvijeće i lampioni u sjećanje na njegovu hrabru žrtvu...

Foto-zadarski.hr
Podijeli

U nedjelju, 23. svibnja, u Policijskoj upravi zadarskoj prisjećaju se svog pokojnog kolege  – Svete Denone (1969.), pripadnika specijalne jedinice policije SJP „Poskoci“, kojem su povodom 29.godišnjice pogibije odali počast polaganjem vijenca i paljenjem svijeća…

Sveto Denona poginuo je 23. svibnja 1992.godine u Zadru, u krugu centra Franko Lisica, dok je obavljao službeni zadatak, a do svoje pogibelji je obavljao policijske poslove i aktivno sudjelovao u obrani suvereniteta i teritorijalnog integriteta Republike Hrvatske, donosi zadarski.hr.

image

U petak je zamjenik načelnika Policijske uprave Nikola Šindija položio lovorov vijenac i zapalio svijeću ispred spomen obilježja SJP „Poskoci“  u sjedištu Policijske uprave, a potom je položio cvijeće i na spomen obilježje postavljeno ispred objekta u Ulici Stjepana Radića u Zadru (Prva i Druga policijska postaja Zadar), a koji objekt u vječni spomen na pripadnika legendarne postrojbe nosi ime „Policijski centar hrvatskog redarstvenika Svete Denone“.

image

Obilježavanje je nastavljeno u nedjelju obilaskom Spomen sobe u PC Franko Lisica u sjedištu PU zadarske, na mjestu gdje je Denona poginuo uslijed topničkog napada, dajući svoj mladi život kao doprinos stvaranju neovisne i slobodne nam Domovine.

Uz nazočnost obitelji poginulog hrvatskog redarstvenika, izaslanstva policijske uprave i predsjedništva Udruge SJP „Poskoci“, na tihi i dostojanstven način položeno je cvijeće i lampioni u sjećanje na njegovu hrabru žrtvu.

Potom je na Gradskom groblju Zadar položeno cvijeće na grobu hrvatskog redarstvenika, a u 18 sati u rodnom Novigradu služena je sveta misa zadušnica.

image

M.M.


Podijeli