OBAVIJEST: U KARLOBAGU ODGOĐEN 8.MT „HEROJI DOMOVINSKOG RATA“!

Turnir se trebao održati u subotu sa početkom u 19:00 sati na igralištu laktinac po prvi puta u povijesti bez gledatelja, na Herojima su trebale sudjelovati 4 lokalne momčadi sa područja Općine Karlobag...

Podijeli

Zbog virusa covid-19 u Karlobagu je odgođen 8. Memorijalno malonogometni turnir „Heroji Domovinskog rata“ koji se trebao održati u Karlobagu u subotu 25. Srpnja odlučio je to organizator Heroja Mnk Karlobag…

Turnir se trebao održati u subotu sa početkom u 19:00 sati na igralištu laktinac po prvi puta u povijesti bez gledatelja, na Herojima su trebale sudjelovati 4 lokalne momčadi sa područja Općine Karlobag.

Praktički do zadnjeg trena smo se nadali da će se situacija popraviti i da ćemo održati Heroje kako smo i planirali u subotu 25. Srpnja. Nažalost pogoršanjem epidemiološke situacije zadnjih nekoliko dana uzrokovane pojavom virusa covid-19 te uvođenjem novih mjera od strane nacionalnog stožera organizator  nije u mogućnosti garantirati za zdravlje sudionika i natjecatelja te smo tokom današnjega dana odlučili da je najbolje odgoditi ovogodišnje Heroje za kolovoz odnosno čim se epidemiološka situacija popravi te se ukinu mjere koje su trenutno na snazi za organizatore sportskih natjecanja.

„Uz pomoć dobrih ljudi prethodnih godina uložili smo mnogo truda i dobre volje  da Heroje dignemo na jednu visoku razinu što su prepoznali i naši natjecatelji i posjetitelji koji iz godine u godinu posjećuju ovaj malonogometni turnir u velikom broju te nam je u ovom trenutku žao što nismo u mogućnosti ove godine proslaviti 25-u obljetnicu „Oluje“ u Karlobagu kako smo planirali u subotu kada se trebao održati 8.MT „Heroji Domovinskog rata“.

Iako smo u prošlosti imali već velikih problema sa organizacijom Heroja koje smo uspješno prebrodili naročito sa vremenskim nepogodama koje su već odgađale Heroje 2016 i 2017 godine trenutno se nalazimo u najtežoj do sada situaciji zbog virusa covid-19 koji je već odgodio neka velika sportska natjecanja kao i europsko nogometno prvenstvo, olimpijske igre te brojna druga natjecanja i lige.

Od početka lipnja smo se intezivno pripremali organizirati ovaj veliki sportski događaj za 25. Srpnja. Uzimajući u obzir trenutnu financijsku situaciju u državi i padu prihoda od turističke sezone odlučili smo smanjiti proračun turnira za čak 60% te smo odlučili turnir održati na lokalnoj razini i bez gledatelja. Ovim putem se zahvaljujemo svima koji su nam do danas pomogli u organizaciji ovogodišnjega programa proslave. Do danas su prikupljena sva financijska sredstva te je praktički sve spremno za održavanje ovogodišnjih Heroja čim se trenutna situacija poboljša i budu osigurani svi uvjeti naročito po pitanju zdravlja i sigurnosti sudionika i natjecatelja što nam je u ovom trenutku najbitnije.

Uzimajući u obzir jednu dugu tradiciju ovog malonogometnog turnira u Karlobagu koji je postao središnji događaj koji se željno očekuje tokom cijele godine te njegovu važnost održavanja  kako bi se nastavila jedna duga i lijepa tradicija u Karlobagu iskreno se nadamo da će se epidemiološka situacija što prije poboljšati kako bi i u ovoj teškoj godini dostojno obilježili 25-u obljetnicu od završetka VRO „Oluja“ i kako bi se prisjetili svih onih koji su svoje živote položili na Oltar Domovini poručili su organizatori Heroja malonogometni klub Karlobag.

M.M.


Podijeli