OBAVIJEST Sutra u sklopu obilježavanja 31. godišnjice osnivanja 112. brigade HV…Počasti, vijenci i misa za 74 poginula i dva nestala hrvatska branitelja

Do 16. listopada 1991. godine brigada je imala zonu odgovornosti od Karlobaga do Stankovaca i od Velebita do vanjskih otoka, što znači obranu cjelokupnog područja današnje Zadarske županije....

Podijeli

Sutra u sklopu obilježavanja 31. godišnjice osnivanja 112. brigade HV

Počasti, vijenci i misa za 74 poginula i dva nestala branitelja

Pod: U utorak 28. lipnja u 8,30 sati na Gradskom groblju počinje polaganje vijenaca i odavanje počasti poginulim pripadnicima 112. brigade i svim hrvatskim braniteljima koji su dali svoj život za Domovinu. Isti dan u 9 sati u Kapelici na Gradskom groblju Zadar služit će se sveta misa za poginule pripadnike 112. brigade HV

U utorak, 28. lipnja obilježava se značajna obljetnica za Zadar i Zadarsku župniju, a to je 31-va godišnjica osnivanja 112. brigade Zbora narodne garde, poslije Hrvatske vojske, javljaju iz Udruge dragovoljaca i branitelja 112. brigade HV.
Podsjećaju kako je od početka neprijateljske agresije do oslobođenja Hrvatske 112. brigada, najstarija zadarska brigada, od svojih prvih početaka u Crvenoj Luci, narasla je u dobro opremljenu i osposobljenu jedinicu.

Do 16. listopada 1991. godine brigada je imala zonu odgovornosti od Karlobaga do Stankovaca i od Velebita do vanjskih otoka, što znači obranu cjelokupnog područja današnje Zadarske županije.

Iz njenih redova stvorene su gotovo sve postrojbe Zadarskog sektora.
-U obrani i oslobođenju Hrvatske 112. brigada u potpunosti je izvršila svoj zadatak. Kroz postrojbe 112. brigade prošlo je oko 12 000 naših građana. U temelje slobodne i suverene Hrvatske ugrađeni su životi 74 gardista i 2 nestala gardista i više stotina teže i lakše ranjenih pripadnika brigade, ističe pukovnik Marko Čulina, ratni zapovjednik i predsjednik Udruge 112 brigade. Čulina poziva sve pripadnike 112 brigade, da se priključe obilježavanju da zajedno ožive sjećanja na slavne dane i odaju počast poginulim suborcima.

Prema programu u utorak 28. lipnja u 8,30 sati na Gradskom groblju počinje polaganje vijenaca i odavanje počasti poginulim pripadnicima 112. brigade i svim hrvatskim braniteljima koji su dali svoj život za Domovinu. Isti dan u 9 sati u Kapelici na Gradskom groblju Zadar služit će se sveta misa za poginule pripadnike 112. brigade HV.
Udruga 112. brigade

Culina
U utorak u 8,30 sati polaganje vijenaca za sve poginule banitelje

Umrli

Tijekom Domovinskog rata poginula 74 i dva nestala pripadnika 112. brigade

Pozivnica

M.M. /Braniteljski portal

VEZANE VIJESTI

VIDEO Prije svitanja 26. lipnja 1991., samo nekoliko sati nakon što je Sabor donio odluku o osamostaljenju Hrvatske, hrvatski Srbi organizirali su niz oružanih napada na području Banovine.


Podijeli