Obavijest o regulaciji prometa povodom proslave svetkovine Majke Božje od Kamenitih vrata

Nakon završetka euharistijskog slavlja i molitve pred Gospinim likom manja skupina vjernika procesijski će odnijeti sliku čudotvorne Majke Božje od Kamenitih u svetište u Kamenitim vratima...

FOTO: TISKOVNI URED ZAGREBAČKE NADBISKUPIJE
Podijeli

Zbog procesije na svetkovinu Majke Božje od Kamenitih vrata, u Zagrebu će privremeno biti prekinut promet na nekoliko lokacija, javlja Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije…

Svetkovina Majke Božje od Kamenitih vrata, zaštitnice grada Zagreba, svečano će se proslaviti u ponedjeljak, 31. svibnja, kada se ujedno slavi Dan Grada Zagreba.

Središnje euharistijsko slavlje proslave predvodit će zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić u zajedništvu s biskupima, svećenicima, redovnicima i redovnicama, te vjernicima grada Zagreba na Trgu ispred Katedrale s početkom u 19 sati.

Nakon završetka euharistijskog slavlja i molitve pred Gospinim likom manja skupina vjernika procesijski će odnijeti sliku čudotvorne Majke Božje od Kamenitih u svetište u Kamenitim vratima.

Temeljem Prethodne suglasnosti Gradskog ureda za prostorno uređenje, izgradnju Grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet, te Prijave javnog okupljanja MUP-u Policijske uprave zagrebačke, tom će prigodom biti privremeno prekinut promet (uz asistenciju policije) u Ulici Kaptol i Bakačevoj ulici za vrijeme održavanja svečanog euharistijskog slavlja povodom svetkovine Majke Božje od Kamenitih vrata dana 31. svibnja od 18 do 21:30.

Promet će privremeno biti prekinut na trasi Ulica Kaptol – Bakačeva ulica – sjeverna strana Trga bana Josipa Jelačića – Radićeva ulica – Kamenita vrata za vrijeme kretanje procesije od 20 do 21:30 sati, donosi IKA.

D.J.


Podijeli