NOVO!(FOTO) Ivica Pandža-Orkan: Evo tko je Janko Velimirović – Aktivni sudionik srpske agresije na Hrvatsku, suradnik Save Štrbca koji se slobodno kreće gdje hoće!

Nakon ustrojavanja SVK, krajem 1992. g. i ustrojavanja 11. pbr. "Vojnić" 21. KoK SVK, ostaje na istoj poziciji u K-di brigade sve do kolovoza 1995. godine...

Srpski agresor na Hrvatsku Janko Velimirović koji se slobodno šeće
Podijeli

Janko Velimirović, rođen je 20.12.1957. g. – u Vojniću.Djetinstvo je proveo u Velikoj Crkvini gdje je završio i 4 razreda o.š. Od 5. – 8. r. je u Perjasici, OŠ “Milutin Karas”. Gimnaziju pohađa i maturira u Zagrebu, gdje diplomira na Fakultetu političkih nauka – studij ONO i DSZ, te marksizam. Pohađao je i studij novinarstva a pisao je za omladinske listove “Polet” i “Studentski list”. Po završetku vojne obuke, postaje rezervni oficir. Od jeseni 1981. g. radi u Karlovačkoj gimnaziji gdje predaje “obranu i zaštitu” i predmete društvenog i novinarskog smjera. Nakon 5 godina rada u prosvjeti, zapošljava se u Zajednicu općine Karlovac na poslove vezane za obrambene pripreme civilnih struktura karlovačko – kordunske regije.

Promjenom društveno-političkog sistema u Hrvatskoj, proglašen je viškom i 31. siječnja 1990. g. uručen mu je otkaz. Nakon 3 mj. vraćen je na posao ali  u ljeto 1991. g. ponovo dobiva otkaz. Zbog promjene dotadašnjeg kursa SKH, istupa iz članstva ove organizacije i u vrijeme višestranačkih izbora, sudjeluje u aktivnostima Jugoslavenske samostalne demokratske stranke u Karlovcu, JSDS. Početkom 1991. g. sa grupom intelektualaca, sudjeluje u pripremi, osnivanju i organizaciji Foruma Srba Bele Krajine, Gorskog Kotara, korduna, Pokuplja i Žumberka a 3. ožujka 1991. g. vodi osnivačku skupštinu Foruma u hotelu “Korana” u Karlovcu. Iz razloga prozivanja za jednog od vođa srpske pobune u Karlovcu, početkom srpnja 1991. g vraća se na Kordun u rodni kraj, gdje se javlja na mobilizaciju u Štab TO Krnjaka. Po ustrojavanju 2. br. TO “Vojnić”, studeni 1991. g. postaje član k-de te brigade u Operativno-nastavnom odjelu. U proljeće 1992. g. po dolasku snaga UNPROFOR u zonu odgovornosti 2. br.TO, pored operativnih poslova, obavlja i poslove oficira za vezu sa UNPROFOR-om. Na tim poslovima ostaje i u Posebnoj jedinici milicije, 80. br. PJM “Vojnić”. Nakon ustrojavanja SVK, krajem 1992. g. i ustrojavanja 11. pbr. “Vojnić” 21. KoK SVK, ostaje na istoj poziciji u K-di brigade sve do kolovoza 1995. g. Oko godinu dana radi i u općini Krnjak na poslovima Sekretara za društvene djelatnosti.

Nakon VRO “Oluja”, izvlači se u Prizren gdje sa porodicom ostaje oko pola godine. Od proljeća 1996. seli se u Banja Luku, Republika Srpska, gdje radi kao novinar i urednik u više redakcija i medija. 

Kao član rukovodstva Udruženja “Jasenovac – Donja Gradina”, sudjeluje u pripremi i radu pet međunarodnih konferencija o Jasenovcu i više regionalnih skupova o zločinima nad srpskim narodom u vrijeme NDH.

Od 2.000. g. radi na istraživanju rata i ratnih zločina u ratovima 1991. – 1995. g. Radio je u Dokumentacijskom centru Republike Srpske a kasnije u republičkom centru za istraživanje ratnih zločina, gdje je bio i direktor. Aktivno sudjeluje u radu DIC “Veritas” Save Štrbca, koji jebio  član srpskog ratnog štaba Benkovac, zatim je bio predsjednik komisije za razmjenu ratnih zarobljenika RSK i sekretar vlade RSK!…Veliki neprijatelj Hrvata.

Pripadnik paravojske RSK Janko Velimirović urednik je i više publikacija iz oblasti povijesnih tema. Sudjeluje u radu Udruženja boraca Korduna i Osme kordunaške NO udarne divizije, sa sjedištem u Staroj Pazovi.

Nezamislivo je da ovaj notorni srpski agresor na Hrvatsku i pripadnik paravojske RSK radi i djeluje kao netko tko se nije ogriješio o ništa, a dokumentirano se zna da je isti aktivan sudionik velikosrpske agresije na nedužan Hrvatski narod u kojoj je kao sudionik iste dao svoj veliki doprinos i na kraju radi i djeluje pri Veritasu -Save Štrbca- koji hrvatsku ne može niti zamisliti, ali zato jako voli hrvatske kune i mirovinu koju mu je osiguralla Hrvatska država- na koju su on i njegovi najbliži suradnici brutalnom agresijom krenuli, ne bi li je svrstali u velikosrpski projekt memoranduma SANU 2. na potezu, Karlovac, Karlobag Virovitica, a što im je ostao nedosanjani san, zahvaljujući hrvatskim braniteljima.

-(VIDEO)POGLEDAJTE KAKO SE SEKRETAR “VLADE RSK” SAVO ŠTRBAC SOČNO HVALI S HRVATSKOM MIROVINOM! 
Srpski agresor na Hrvatsku Janko Velimirović koji se slobodno šeće gdje ga je volja

Kako je moguće da se ovaj lik muva po Hrvatskoj, ako se sve o njegovom djelovanju u agresiji na Hrvatsku sve zna? Je li moguće da ovaj srpsko agresorski vojnik radi i djeluje u raznim organizacijama i šeće po hrvatskoj, a sudionik je agresije na Hrvatsku?Na potezu su Hrvatska policija i DORH.

Za Braniteljski portal-Ivica Pandža Orkan


U prilogu dokument iz kojeg se vidi što je sve radio Janko Velimirović kako bi agresija na Hrvatsku uspjela- uz njegovu veliku pomoć i zalaganje, kao sudionika agresije i pripadnika paravojske RSK.Na potezu su Hrvatska policija i DORH.

janko-20181221114227

 


Podijeli

Comments are closed.