NOVO-FOTO-VIDEO: Olujno nevrijeme poharalo Zadar: Razorni vjetar nosio je sve pred sobom, čupao stabla i izbacivao…

Podijeli

Olujno nevrijeme poharalo je u nedjelju navečer i Zadar. Jedna jedrilica se nasukala, nevrijeme je počinilo veliku materijalnu štetu. Srušila su se i brojna stabla, a još nema informacija ima li ozlijeđenih. Hitne službe su zatrpane, zadarski 112 više ne prima pozive te se isti preusmjeravaju na šibensku centralu…

Ljudi su pobjegli s ulica pred jakim vjetrom i nevremenom. Jak vjetar je porušio mnogo stabala. Vatrogasci su na terenu i raščišćavaju teren. Zadarski centar 112 je zatrpan pozivima pa se preusmjeravaju na šibenski centar.

Foto-Josip Deur
Foto-Josip Deur
Zadar-porušena stabla-foto-Josip Deur
Zadar-porušena stabla-foto-Josip Deur

U Hrvatskoj je u nedjelju u više hrvatskih gradova iznenadno i jako nevrijeme (tajfun!?)rušilo stabla i nosilo krovove sa kuća.
U nekim je krajevima hrvatske padala strašna tuča, koja je za ovo vrijeme godine neprirodna u tako enormnim količinama, što nam je najbolji pokazatelj da se klima potpuno poremetila te da nam slijede još gora nevremena od ovih sad, upravo zahvaljujući globalnom zatopljenju za koje najveću krivicu snose jake svjetske korporacije ne poštivajući prirodne zakone , a sve u interesima pojedinih moćnih korporacija koja ne prezaju ni pred Bogom i prirodom samo kako bi se financijski bogatile i poslagivale treći svjetski poredak, bez obzira na globalni poremećaj klime ,ogroman broj ljudskih žrtava i materijalnih šteta na globalnoj razini.
M.M.

Podijeli