NOVO – “EU postigla dogovor o zabrani uvoza ruske nafte”…Ukrajini paket makrofinancijske pomoći u iznosu do 9 milijardi eura…

Čelnici su se također složili da će najveću rusku banku Sberbank isključiti iz SWIFT sustava i zabraniti još tri ruske državne televizije, kao i da će sankcionirati osobe odgovorne za ratne zločine u Ukrajini,..

Podijeli

Euro Parlament-foto-twitter

Predsjednik Europskog vijeća Charles Michel rekao je da je postignut sporazum o zabrani uvoza ruske nafte u EU…

“Ovo odmah pokriva više od dvije trećina uvoza nafte iz Rusije, smanjujući ogroman izvor financiranja za ruski ratni stroj. To stvara maksimalni pritisak na Rusiju da okonča rat”, poručio je Michel.

EU je također navodno dogovorio sporazum o zabrani 90 posto ruskog uvoza nafte u blok od 27 zemalja do kraja 2022. godine.

Čelnici su se također složili da će najveću rusku banku Sberbank isključiti iz SWIFT sustava i zabraniti još tri ruske državne televizije, kao i da će sankcionirati osobe odgovorne za ratne zločine u Ukrajini, dodao je Charles Michel .

Ursula von der Leyen rekla je,

Drago mi je da su se večeras čelnici načelno složili oko šestog paketa sankcija. Ovo je važan korak naprijed.

Također smo se dogovorili da ćemo raditi na mehanizmu koji će Ukrajini pružiti novi, izniman paket makrofinancijske pomoći u iznosu do 9 milijardi eura.

Uskoro opširnije

H.H.


Podijeli

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here