NOVINAR INDEXA PITAO POPULARNOG SVEĆENIKA O ZABRANI POBAČAJA. Pogledajte što im je odgovorio!

Podijeli

Tisuće ljudi okupilo se u subotu 20. svibnja u Zagrebu na Hodu za život, a jedan od njih bio je i fra Stjepan Brčina. Ovaj popularni franjevac i sam bi bio žrtva pobačaja da je njegova majka slušala okolinu, piše Narod.hr

Portal Index na Hodu ga je ulovio pitanjem “treba li zabraniti pobačaj u Hrvatskoj”.

“Mislim da treba štiti život. Pristao sam na ovaj intervju kao osoba čijoj su mami savjetovali da pobaci. Hvala Bogu da ih nije slušala i da sam danas živ. Živio život”, zaključio je Brčina.

“Majku su nagovarali da me pobaci”

Brčina je video podijeli na svojim društvenim mrežama gdje je inače jako aktivan te i tako sudjeluje u evangelizaciji, posebno mladih. Njegovo “Duhovno duhovite večeri” na Svetom Duhu okupljale su stotine mladih.

U intervjuu za Bitno.net prije dvije godine ispričao je svoju priču.

Kada je njegova majka ostala trudna, brojni su je ismijavali i nagovarali je da pobaci. Pobožna žena govorila je da će ustrajati i nikada neće pobaciti niti jedno svoje dijete. Fra Stjepan je dugo čekao trenutak kada će joj zahvaliti na daru života. Onda joj je na svojoj mladoj misi u govoru zahvale poručio: “Draga mama, sada znaš zašto me nisi trebala pobaciti.”

Na dan njegova rođenja Stjepanov je otac bio na poslu u tuzlanskom rudniku soli, starija braće i sestre u školi, a susjedi na pogrebu jedne mlade žene.

“Mojoj mami su se iznenada pojavili trudovi. Budući da u kući nije bilo telefona ili nekog drugog načina na koji je mogla pozvati pomoć, ona je ubrzo shvatila da me mora sama poroditi. Kasnije mi je pričala kako je u jednoj ruci držala krunicu, a drugom je rukom grijala vodu i pripremala se za porod. Naposljetku se sama porodila, svezala pupak, okupala me i uredila, što je, naravno, izazvalo oduševljenje kod žena kada su se vratile sa sprovoda”, kazao je tada fra Stjepan.

 


Podijeli