Novi projekt Caritasa Sisačke biskupije financiran sredstvima Europske unije…

PREDSTAVLJANJE PROJEKTA "ZAŽELI - PROGRAM ZAPOŠLJAVANJA ŽENA CARITASA SISAČKE BISKUPIJE"...

PREDSTAVLJANJE PROJEKTA "ZAŽELI - PROGRAM ZAPOŠLJAVANJA ŽENA CARITASA SISAČKE BISKUPIJE"
Podijeli

Nakon uspješne provedbe projekta „Caritasovi paketi radosti“, vrijednosti gotovo pet milijuna kuna, Caritasu Sisačke biskupije odobren je i drugi projekt financiran europskim sredstvima. Tako je u petak, 10. srpnja u prostorima Caritasa i pučke kuhinje u Sisku predstavljen projekt „Zaželi – program zapošljavanja žena Caritasa Sisačke biskupije“.

Projekt su okupljenima predstavili voditeljica projekta Danijela Švrga, ravnateljica biskupijskog Caritasa Kristina Radić, predstojnica Hrvatskog zavoda za zapošljavanje – područni ured Sisak Gordana Šegović i predstavnica Centra za socijalnu skrb u Sisku Mašenka Sekulić, a svoju podršku izrazio je i sisački biskup Vlado Košić. Uz djelatnike, suradnike i volontere predstavljanju je nazočila i novoizabrana zastupnica u Hrvatski sabor Marijana Petir.
Ukupna vrijednost projekta iznosi 1.875.319,59 HRK, a sufinanciran je iz Europskog socijalnog fonda u 100% iznosu, od čega su 85% sredstva Europske unije, a 15% sredstva proračuna Republike Hrvatske. Uz Caritas partneri na projektu su i Centar za socijalnu skrb Sisak te Hrvatski zavod za zapošljavanje – Područni ured Sisak.
Kako je istaknuto, cilj projekta je osnažiti radni potencijal 20 teško zapošljivih žena i žena s nižom razinom obrazovanja u gradu Sisku te potaknuti njihovu socijalnu uključenost zapošljavanjem u lokalnoj zajednici uz povećanje razine kvalitete života 120 starijih osoba o kojima će skrbiti. Zaposlene žene, pružajući pomoć u kući nemoćnim i starijim osobama, radit će puno radno vrijeme 12 mjeseci, a tijekom projekta bit će uključene u program osposobljavanja i obrazovanja koji će pridonijeti njihovim mogućnostima daljnjeg zapošljavanja nakon završetka ovog projekta.
Caritas se u ovoj godini prijavio na još nekoliko projekata koji su sada u procesu procjene kvalitete te se nadaju da će njihovom realizacijom dodatno poboljšati kvalitetu života svojim korisnicima, SISAK (IKA) .

L.K.


Podijeli