Novi gradonačelnik Tomašević preuzima Zagreb: Dobio sam izvješće na 2 tisuće stranica. Financijsko stanje nije dobro!

Za neke ćemo stvari tražiti dodatne revizije, primjerice za projekt žičare. Vezano uz žičaru, istaknuo je kako je veliki problem to što ne donosi prihode...

Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

foto-screenshot

Dosadašnja zamjenica gradonačelnika, ujedno i obnašateljice dužnosti nakon smrti  dosadašnjeg gradonačelnika Zagreba, Jelene Pavičić Vukičević danas u 8 sati predaje ovlasti gradonačelnika Grada Zagreba, novom gradonačelniku Tomislavu Tomaševiću. Primopredaja obnašatelja zagrebačkog gradonačelnika se održava prvi put nakon 20 godina…

Tomislav Tomašević dao je  izjave za medije nakon formalnog preuzimanja vlasti od Jelene Pavičić Vukičević.

– Završili smo sastanak, bio je otvoren, konstruktivan i zahvaljujem na tome. Dobili smo oko dvije tisuće stranica raznih izvješća. Pričali smo i o nekim izazovima. Financijsko stanje nije dobro i postoje rješenja za to, time ćemo se odmah pozabaviti. Već ćemo danas imati sastanke s pročelnicima. Optimistični smo, vjerujemo da izazove možemo prebroditi. Kao vlast ćemo, moji zamjenici i ja, voditi primjerom, biti otvoreni, skromni i na usluzi građanima. To očekujemo od svih zaposlenika, navodi.

– Razgovori sa SDP-om idu dobro, još nisu gotovi. I dalje vodimo razgovore, kazao je dodajući kako će biti gotovi do konstituirajuće sjednice Skupštine koja će biti 17. lipnja.  Govoreći o sastanku, naveo je kako bi neke savjete zadržao za sebe.

Primopredaja vlasti i početak mandata novog gradonačelnika Zagreba, Tomislava Tomaševića! -Foto-facebook

– Bio je otvoren i normalan razgovor, zahvaljujem joj . Za neke ćemo stvari tražiti dodatne revizije, primjerice za projekt žičare. Vezano uz žičaru, istaknuo je kako je veliki problem to što ne donosi prihode.

– U interesu grada jest da se dobiju dozvole, da se potvrdi da je sigurna te da ne bude previše bučna. Moramo je staviti u pogon, najveći je problem što ne ostvaruje nikakve prihode, rekao je.  Smatra kako će, kao nova vlast, brzo pohvatati konce te da za sve probleme postoji rješenje.

– Mi smo optimistični da ih možemo riješiti na dobrobit građana, kaže.  Na pitanje je li stanje gore nego što je očekivao, naveo je: “Nešto gore jest, ali ne bih pretjerivao”. Otkrio je i kada se planira sastati s Andrejom Plenkovićem.

– Dogovoreno je da se danas čujemo i nadam se da ćemo uskoro sjesti. Nužno je partnerstvo grada i države, istaknuo je dodajući kako želi se želi što prije sastati i sa Damirom Vanđelićem, čelnikom Fonda za obnovu.

Na današnji se sastanak i primopredaju vlasti osvrnula i zamjenica gradonačelnika Danijela Dolenec. 

– Odgovorena su pitanja koja smo imali i dobili smo puno materijala za proučiti. Pred nama su veliki izazovi vezani uz upravljanje, svi ćemo se morati tome posvetiti, kazala je Dolenec dodajući kako je prioritet ubrzavanje obnove. Na obnovu se osvrnuo i zamjenik gradonačelnika Luka Korlaet koji je naveo kako sebe vidi “u ulozi ubrzavanja protokola i procedura” vezanih uz obnovu.

Govoreći o razgovoru s Jelenom Pavičić Vukičević rekao je: “Bilo je nekih savjeta, zahvaljujem joj na radu. Bio je otvoren razgovor, neke savjete zadržao bih za sebe. Vjerujem da su izvješća korektno napravljena. Uskoro očekujemo rezultate vezane uz nepravilnosti za žičaru”, rekao je Tomašević.

Tomašević je ponovno naglasio da situacija nije bajna, postoje rješenja. “Vjerujem da – bez obzira na stanje – za sve to postoje rješenja. Mi smo optimistični…”, rekao je.

Upitan je li gore od očekivanog, rekao je: “Nešto gore jest, no ne bih pretjerivao”.

Također, novinari su Tomaševića upitali hoće li raskinuti ugovore s CIOS-om Petra Pripuza. “Što se tiče suradnje s privatnim tvrtkama, revizije ugovora.. Ne bih trčao pred rudo”, rekao je Tomašević.

Je li ostavka bila na stolu? “Ne. Sa svim pročelnicima imat ćemo razgovore. Vidjet ćemo koje su ambicije… Što se tiče Ivice Lovrića, to je situacija koja je odmah stupila na snagu. Danas odluka o v.d. pročeniku”, rekao je.

Vjeruje, dodaje, da će se u petak čuti i s premijerom Andrejom Plenkovićem. “Najavili smo da želimo sastanak s Damirom Vanđelićem da vidimo što možemo napraviti da ubrzamo zahtjeve za obnovom. Bit će to prve stvari kojima ćemo se baviti”, rekao je.

T.H.


Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

2 × jedan =