NOVI DETALJI Ministri Butković, Aladrović i Ćorić u ‘Klubu’ u Slovenskoj boravili više puta

Na pitanje da navedu tko su bili drugi posjetitelji, nijedan od trojice ministara nije dao odgovor...

Podijeli

Na devet zastupničkih pitanja koja je, vezano uz posjete tzv. Klubu u zagrebačkoj Slovenskoj ulici, saborska zastupnica platforme Možemo!, Sandra Benčić, 29. rujna uputila predsjedniku Vlade Andreju Plenkoviću, članovima Vlade, te ravnateljici Ureda za unutarnju reviziju Karmeli Plazibat i ravnatelju državnog inspektorata Andriji Mikuliću, odgovorili su svi osim ministra unutarnjih poslova Davora Božinovića, kažu u platformi Možemo!…

Na pitanje da navedu tko su bili drugi posjetitelji, nijedan od trojice ministara nije dao odgovor, javlja RTL

“Sva trojica navela su kako je razlog njihovog boravka bilo neformalno druženje, a ministar Oleg Butković je naveo kako se radilo o kartanju na kojem je bilo četvero ljudi. Na pitanje da navedu tko su bili drugi posjetitelji, nijedan od trojice ministara nije dao odgovor. Također, odgovorili su kako nitko od njih nije morao ostaviti mobitel na ulazu niti je itko od njih uočio brojač novca u prostorijama Kluba.

S obzirom na to da ministri nisu dostavili potpune odgovore na pitanja, zastupnica Benčić je svoj trojici ministara to pitanje postavila ponovno. Osim toga, platforma Možemo! javno postavlja dodatna pitanja: Zašto ministar Božinović nije odgovorio na postavljena pitanja? Što je točno ministar Aladrović, nadležan za resor koji je zbog korona-krize dijelio milijarde kuna potpora gospodarstvenicima, radio u “Klubu” u kojem su se iza zatvorenih vrata okupljali i brojni hrvatski gospodarstvenici, upravo u svibnju, lipnju i kolovozu, dakle u vrijeme kada su se davali ogromni državni poticaji”, pitaju iz platforme Možemo!…javlja televizija RTL.

G.S.


Podijeli