Nova afera na vidiku: Pred kućom ministrice Žalac Mercedes E-klase koji nije u imovinskoj

U imovinskoj kartici ministrice sada samo stoji da suprug u vlasništvu ima stari Mercedes iz 1995. vrijedan 24.000 kuna...

facebook
Podijeli
 •  
 •  
 •  
 •  

Luksuzni Mercedes E klase, vrijedan barem 50.000 eura i u vlasništvu tvrtke za najam luksuznih vozila već dulje vrijeme stoji parkiran u dvorištu obiteljske kuće ministrice regionalnog razvoja i fondova EU Gabrijele Žalac u Vinkovcima, a nije naveden u njezinoj imovinskoj kartici…

Luksuzni Mercedes E klase, vrijedan barem 50.000 eura i u vlasništvu tvrtke za najam luksuznih vozila već dulje vrijeme stoji parkiran u dvorištu obiteljske kuće ministrice regionalnog razvoja i fondova EU Gabrijele Žalac u Vinkovcima, a nije naveden u njezinoj imovinskoj kartici, donosi Jutarnji list u sutrašnjem broju.

Luksuzni Mercedes E klase zagrebačkih registarskih oznaka, vrijedan barem 50.000 eura i u vlasništvu tvrtke za najam luksuznih vozila Star rent-a-car šibenskog tajkuna Josipa Stojanovića Jollyja, čiji dnevni najam stoji najmanje 1250 kuna, već dulje vrijeme stoji parkiran u dvorištu obiteljske kuće ministrice regionalnog razvoja i fondova EU Gabrijele Žalac u Vinkovcima.

Susjedi obitelji Žalac u razgovoru s reporterima Jutarnjeg lista tvrde da je luksuzna limuzina parkirana tamo već nekoliko mjeseci, da je vozi suprug Mario Žalac, a fotografi Jutarnjeg prošlog su tjedna od srijede do nedjelje nekoliko puta fotografirali taj automobil.

Mercedes E klase, kako doznaje Jutarnji, nov je, registriran je 28. siječnja 2019., i iako suradnici ministrice Žalac tvrde da automobil nije u vlasništvu obitelji Žalac, niti su ga unajmili, nitko od sugovornika s kojima su razgovarali ne želi reći čiji je i vozi li ga suprug Mario Žalac, kako tvrde susjedi.

»Automobil nije u vlasništvu ni u najmu obitelji Žalac« – šturo su odgovorili iz Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU, a isti su odgovor poslali i na ponovljeni upit s detaljnim pitanjima u kojima smo tražili informacije o vlasništvu vozila, tko ga koristi te tko i koliko plaća najam, piše, među ostalim, Jutarnji list.

U imovinskoj kartici ministrice sada samo stoji da suprug u vlasništvu ima stari Mercedes iz 1995. vrijedan 24.000 kuna.

JL navodi da im Iz Vlade nisu odgovorili na upit, a nazvali su i ministričina supruga Marija Žalca koji je, kažu, bio dosta uzbuđen zbog poziva. Tvrdi da automobil nije njegov, ali nije želio odgovoriti čiji je.

Mario Žalac, prema riječima Vinkovčana, inače je vrsni automehaničar, a prije otprilike pet godina servis je preselio u novi moderniji prostor u poslovnoj zoni nedaleko od željezničke pruge koja vodi prema Otoku.Hina

D.K.


Podijeli
 •  
 •  
 •  
 •  

59 KOMENTARI

 1. Nemojmo govoriti paušalno i laprdati evo samo jedan slućaj od moga susjeda sin koji je na dugogodišnjem radu u Njemačkoj parkirao je BNV milijun kuna pred mojoj kućom i to mnogo dugo neznam kako več nisu došli novinari!

  • Gordana Otahal Bjerborn I sin Anke Mrak – Taritaš ima nekretnine od milijun eura, neki sposoban sin ko i mama Anka koja WC kefe prodaje poplavljenima u Gunji po 290 kunića, jeli to na tom tragu, ako si političar-javna osoba nema zamračivanja tipa Anke, jeli tako g. Gordana, i nemojte o baljezganju, samo istina, e sad je druda stvar što vi mješate kruške i jabuke, nemora bit na imovinskoj kartici, ali može na suprugu, bratu, ocu, materi i to je zamračivanje imovine, sad bi trebalo pitat te na kojima je imovina odakle vam i točka, platili ste porez na to, ali to tako nije, u društvima koja su ptosperitetna tako to funkcionira

  • Zvonimir Mudrovčić Ja ne kazem ni slucajno da politicari ne muljaju na razne nacine. Naravno da bi bilo dobro da se registrira imovina cijele obitelji. Ali dok god to ne stoji u zakonu, ne mora stajati ni u imovinskoj kartici. Drugo, ovaj Mercedes je vlasnistvo tvrtke koja izdaje aute. Moguce je da ga Ministarstvo unajmljube za ministricu ali zbog toga taj auto i dalje nije njezin i ne treba biti u njezinoj kartici. U Hrvatskoj ima sasvim dovoljno afera svih vrsta pa ih ne treba jos i izmisljati kao u ovom slucaju.

  • Apsolutno sam protiv izmišljenih i nergumentiranih afera, ali političar treba izič pred jvnost i to demantirat, a ti koji takove afere plasiraju kaznit, no to kod ovih crvenoplavih potomaka komunističkih zločinac nije slučaj oni bi i boga prevarili.

 2. Jebote koji ste vi krelci, narode sa vama vladaju kriminalci, to sa imovinskim karticama i povjerenstvo za sukob interesa je alpari kao u komunizmu “radničke kontrole i porijeklo imovine, nikad nitko nije odgovarao ko i danas, na očigled vas kradu i obmanjuju, Plenkovič, Martina Dalič, Sanader, Jaca Anka Mrak, Vrdoljak, Bandić, Obrsnel, i cijela svita bivših komunističkih lidera, sad je tu i ova” cmizdriva gica” koja je dobro naučila kako ukrast na perfidan način

  • Željko Želan Posavec, dijamante i zlato ne tu se slažem s tobom, neznam u kojem si ti svijetu živio i podneblju ali crveni su živjeli ko bubreg u loju samo si trebo uzet crvenu knjižicu i lupetat o samoupravljanju, bratstvu i jedinstvu, veličat zločinca bravara i nema frke, odgojen sam na istini i poštenju i skromnosti, za drugo nemam želudac. ti plačeš za Propalom tvorevinom ja ne i to je to. poštivat tuđe mišljenje, i tome suprostavit argumente.PS. naravno nije bilo komunizma, bila je komunistička partija i socijalistički samoupravni kvazi socijalizam.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

jedanaest − 3 =