Njemačka: Autom se zaletio u pješake i usmrtio četiri osobe

Ministar Lewentz je kazao da je vozač svjesno htio ubiti što više osoba jer se pokazalo da je vozio krivudavom linijom...

Podijeli

Broj mrtvih u naletu vozila u njemačkom Trieru poslijepodne se popeo na četiri, a počinitelj se nalazio pod utjecajem alkohola i nedavno je liječen zbog psihičkog oboljenja, priopćeno je večeras u Trieru…

Među 15 ozlijeđenih je četvero njih teško, rekao je ministar unutarnjih poslova savezne pokrajine Porajnje Falačke Roger Lewentz na izvanrednoj konferenciji za novinare. Mediji su prije toga izvijestili da se među poginulima nalazi i jedno dijete.

Policija je objavila da je uhićen vozač, 51-godišnji njemački državljanin iz okruga Trier-Saarburg. Nalazi se na ispitivanju i protiv njega se vodi istraga zbog četverostrukog ubojstva i nanošenja teških tjelesnih ozljeda.

Ministar Lewentz je kazao da je vozač svjesno htio ubiti što više osoba jer se pokazalo da je vozio krivudavom linijom. Državni odvjetnik rekao je da nema nikakvih naznaka da bi se moglo raditi o terorističkom napadu ili djelu s vjerskom ili političkom pozadinom, javlja HRT.

Policija je objavila kartu na kojoj je pokazala smjer kretanja vozača.

Automobil, terensko vozilo marke Land Rover, kojim je upravljao počinitelj nije bio u njegovom vlasništvu nego mu ga je, kako je objasnila policija, jedna druga osoba stavila na raspolaganje.

Wolfram Leibe, gradonačelnik Triera, koji se nalazi na tromeđi Francuske, Luksemburga i Njemačke, zahvalio se klinikama u susjednim zemljama na pomoći koju su ponudile odmah nakon vijesti o tragediji.

Regionalna policija zamolila je građane da ne šire glasine o događaju, a svjedoke i ostale pozvala da ne objavljuju videosnimke s mjesta događaja na društvenim mrežama.

Pozadina ovog slučaja još uvijek nije razjašnjena. Gradonačelnik Triera Wolfram Liebe izjavio je za javni servis SWR kako se radi o nasilnom pojedincu koji je napao ljude u središtu grada.

D.K.


Podijeli