NJEGOVO SLAVLJE SRBI SU SHVATILI KAO NAJTEŽU PROVOKACIJU Švicarski junak tvrdi: ‘Nakon nekoliko mjeseci u zatvoru Srbi su počeli tući mog oca…’

"Često oca tražim da priča kako mu je bilo u zatvoru. Mislim da se tamo događalo nešto čega je želio poštedjeti svoju djecu. Moj otac je pokazao nevjerojatnu snagu i Taulant (Granitov brat) i ja smo naslijedili njegovu mentalnu snagu. On je naš idol i zato smo odrasli tako snažni...

Foto-Reuters-"Moji mama i tata su po danu radili jedan posao, a po noći su čistili urede kako bi uštedjeli novac i platili nam autobusne karte", dodao je čovjek čiji je udarac brzine 104 km/h donio Švicarskoj izjednačenje, prije nego li je Shaqiri u završnici zabio za 2:1 pobjedu.
Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

Ne stišavaju se reakcije u Srbiji nakon njihove utakmice 2. kola protiv Švicarske (2:1 pobjeda Švicarske)…

Osim na suca Brycha srpski su mediji bijesni i na švicarske Albance Shaqirija i Xhake.

Slavlje gola Granita Xhake i Xherdana Shaqirija iz 52. minute pokazivanjem albanskog orla obišla je svijet. Zvijezda Arsenala euforično je proslavila gol, a nakon utakmice je objasnio i zašto.

“Za mene je ovo jako poseban dan. Ovo je pobjeda za moju obitelj, za Švicarsku, za Albaniju i Kosovo, za sve koji su me podržavali. Nije ona usmjerena protiv naših suparnika. Bilo je to zaista emotivno”, rekao je Xhaka, čiji su roditelji iz Kuršumlije na jugu Srbije, a čiji je otac Ragip 1986. godine proveo tri i pol godine u zatvoru u Srbiji zbog demonstracija.

Dogodilo se to u njegovim studentskim danima u demonstracija protiv srpske tiranije nad kosovskim Albancima.

“Koliko znam, prvih par mjeseci u zatvoru bilo mu je ok, a onda su krenula batinanja”, rekao je Xhaka svojevremeno u intervjuu za Guardian.

“Često oca tražim da priča kako mu je bilo u zatvoru. Mislim da se tamo događalo nešto čega je želio poštedjeti svoju djecu. Moj otac je pokazao nevjerojatnu snagu i Taulant (Granitov brat) i ja smo naslijedili njegovu mentalnu snagu. On je naš idol i zato smo odrasli tako snažni. Zato smo i takvi na terenu”, prisjetio se Xhaka u emotivnom intervjuu.

“Moji mama i tata su po danu radili jedan posao, a po noći su čistili urede kako bi uštedjeli novac i platili nam autobusne karte”, dodao je čovjek čiji je udarac brzine 104 km/h donio Švicarskoj izjednačenje, prije nego li je Shaqiri u završnici zabio za 2:1 pobjedu.

Srpski navijači su dizanjem tri prsta u zrak dok su vodili, slavili , ali ih je ubrzo utišao Xherdan Shaqiri koji im je uzvratio na njihove provokacije tako da su srbi ljutito i  gubitnički spuštenih glava napustili stadion.

Foto-Reuters

D.J.

 


Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

5 KOMENTARI

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

sedamnaest − jedan =