Nižu se kandidati-I Penava potvrdio kandidaturu: ‘Nijedan HDZ-ovac ne može biti zadovoljan s aktualnom situacijom’

Upitan jesu li mu Miro Kovač i Davor Ivo Stier bliži od Andreja Plenkovića u izborima za predsjednika HDZ-a, odgovorio je kako svatko treba dobiti priliku..

Podijeli

Vukovarski gradonačelnik Ivan Penava nezadovoljan je smjerom stranke te je najavio kako će se na predstojećim unutarstranačkim izborima kandidirati za višu poziciju…

“Uvriježeno je u nas da se ime i ego stavlja u prvi plan, no najvažniji su smjer stranke, pravac, odrednice, prepoznatljivost, vrijednosti. Sigurno ću ići prema gore, staviti se na raspolaganje i ići prema toj poziciji, ali nikada sam, jedan čovjek ne čini stranku. Potrebno je sjesti za stol, dogovoriti načine funkcioniranja, smjerove, a nakon tih razgovora ćemo biti pametniji“, rekao je Penava, prenosi narod.hr.

‘Nijedan HDZ-ovac ne može biti zadovoljan s aktualnom situacijom’

Osvrnuo se na loš rezultat stranke na izborima.

“Usudio bih se reći, na strateškoj razini, shvatiti poruke naroda da smjer kojim HDZ ide nije dobar i da ga treba pod hitno mijenjati ukoliko se hoćemo nastaviti zvati državotvornom i najjačom strankom u Hrvatskoj. To su vrlo ozbiljne stvari preko kojih nitko racionalan ne može preći i zaključiti da je to dobro i da je to dobar smjer“, rekao je Penava i ocijenio kako je trebalo ranije shvatiti signale i poruke da nešto u stranci nije dobro.

“Mislim da nijedan HDZ-ovac ne može biti zadovoljan s aktualnom situacijom, svjedočimo kako su nam sela prazna, kako smo u totalnoj regresiji i od toga treba krenuti“, istaknuo je Penava.

Izjavu HDZ-ovog europarlamentarca Karla Reslera da nitko neće dobiti njegovu bjanko podršku za predsjednika stranke te da stranka nije jedan čovjek, ocijenio je dobrom.

“Zašto bi bilo tko imao bjanko potporu, pogotovo u sferi političkog, javnog djelovanja”.

Upitan jesu li mu Miro Kovač i Davor Ivo Stier bliži od Andreja Plenkovića u izborima za predsjednika HDZ-a, odgovorio je kako svatko treba dobiti priliku.

Penava za HT: Ne može se više šutjeti, Plenković vodi HDZ u pogrešnom smjeru

Podsjetimo, Penava je dao intervju Hrvatskom tjedniku u kojem je napao premijera i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića.

“Ne može se više šutjeti, Plenković vodi HDZ u pogrešnom smjeru, zato sam sada još motiviraniji za unutarstranačke izbore”, rekao je.

“Ovo je poraz HDZ-a, a zna se tko je u stranci odgovoran za rezultate. Bilo je mnogo signala da stranka ne ide u pravome smjeru, ali nije se reagiralo. Narod je rezultatima jednostavno rekao da nismo dovoljno dobri za pobjedu. Samo oni kojima nisu važni rezultati mogu reći da HDZ ide u dobrome smjeru”, naglašava Penava.

“Ovo je bilo jedno za mene osobito teško vrijeme kada nisam bio u situaciji jasno izreći stavove i kada sam zbog lojalnosti stranci morao vlastita razmišljanja i osjećaje držati u sebi. Sada se nalazimo pred unutarstranačkim izborima za koje sam izrazito motiviran jer želim ponuditi ideje i stavove koje smatram ispravnim i na kraju krajeva vidjeti je li situacija oko prosvjeda u kojoj sam se zbog određenih vrijednosti u potpunosti razišao i bio na suprotnoj strani od HDZ-a samo splet nespretnih okolnosti unutar HDZ-a ili se mi bitno razlikujemo i vrijednosti do kojih je meni stalno više ne žive u tom ambijentu”, zaključuje Penava za Hrvatski tjednik.

T.H.


Podijeli