NISMO MARGINALCI JER SMO DOBILI RAT… EVO KAKO SMO STIGLI NA MARGINE…FOTO…

Oni branitelji koji su stupili na političku scenu valjda su svjesni da ih dojučerašnji suborci osim doprinosom u ratu, prosuđuju i kroz njihovo djelovanje u politici, jer su u stvarnosti i postali političari...

POČASNA PALJBA ZA POGINULE I SAHRANJENE HRVATSKE BRANITELJE U OBRAMBENOM DOMOVINSKOM RATU!
Podijeli

Povodom izjave predsjednice Grabar Kitarović  o marginalcima i ljudima sa rubova političkog spektra , zadnjih dana se u hrvatskim medijima, kao i među političarima, ta rečenica citira kao uvreda hrvatskim braniteljima i udovicama poginulih branitelja Domovinskog rata.

Uredništvo Braniteljskog portala odlučilo se na javno priopćenje sagledavši širu sliku o poratnom statusu hrvatskih branitelja.
NISMO MARGINALCI JER SMO DOBILI RAT
Mi se ne osjećamo nikakvim marginalcima jer smo dobili Domovinski rat , najprije obranili pa potom i oslobodili Hrvatsku od velikosrpske agresije. Drugim riječima, mi se osjećamo kao oni koji su i de facto i de iure stvorili hrvatsku državu. Kao što stalno ističe general Gotovina temelj hrvatske države je Domovinski rat.
No, nažalost već od smrti prvog hrvatskog predsjednika dr.Franje Tuđmana , podjelama i podvalama ukupnih hrvatskih politika stvarno smo postali ljudi sa margine političkog , ali što još više boli i društvenog spektra.
KAKO SMO STIGLI NA MARGINE
Po onoj staroj latinskoj izreci  divide et impera , podijeli pa vladaj, po udbaškim metodama trebalo je razbiti jedinstvo branitelja u čemu su nažalost  i uspjeli. Podijelili su branitelje u tisuće kojekakvih udruga krovnih, potkrovnih, podzemnih, nadzemnih i tko zna sve kakvih. Da tragedija bude veća, sve te udruge nisu obuhvatile više od 20% branitelja, ostalih  80% prepušteno je… nikome.
KADA SMO STIGLI NA MARGINE
Da podsjetimo one koji su zaboravili , na margine smo gurnuti već nakon prvog velikog prosvjeda na Rivi organiziranog za potporu generalu Norcu, na kojem se okupilo 100 tisuća branitelja i građana. Naravno,takav  prosvjed izmanipuliran u političke svrhe nije postigao nikakav uspjeh, budući nije polučio nikakvu potporu generalu Norcu.
Ni ostali prosvjedi kao onaj  za generala Gotovinu, prosvjed protiv uvođenja ćirilice, prosvjed protiv oduzimanja braniteljskih prava i slični, završno sa prosvjedom u Savskoj, nisu polučili nikakav rezultat. Zašto i tko ih je iskompromitirao ? Pa upravo sve te udruge koje su se počele  baviti politikanstvom.
Ovdje ne možemo i ne smijemo  prešutjeti 4 tisuće branitelja koji su izvršili suicid i 56 tisuća prerano umrlih ( prosjek 51,6 godina starosti). Mišljenja smo da je jedan od bitnih razloga te nesretne statistike, upravo to što su dospjeli na periferiju društvenog spektra.
Svatko od nas ima svoj ratni put i demokratsko pravo da se u poraću bavi politikom  i ostalim načinima djelovanja što se i dogodilo.
Oni branitelji koji su stupili na političku scenu valjda su svjesni da ih dojučerašnji suborci osim doprinosom u ratu, prosuđuju i kroz njihovo djelovanje u politici, jer su u stvarnosti i postali političari.
Naša dužnost je da ih upitamo što su to napravili da se neki branitelji ne nađu i ne ostanu na marginama društvenih zbivanja, za razliku od drugih.
Ostavljamo čitateljima da sami prosude što su napravili branitelji koji  su ušli u politiku bez obzira kojoj stranci pripadali.
ŠTO SMO MI UOČILI PRILIKOM POSJETA VUČIĆA ZAGREBU I GVOZDU
Da pođemo od istine oko prosvjeda , prosvjed su organizirale supruge naših poginulih suboraca što je po nama i bilo najprikladnije u ovoj situaciji . Prilikom najave prosvjeda udovice su izvijestile javnost  da će se obratiti Vučiću sa nekim pitanjima što je njihovo legitimno pravo, ali su se i vrlo mudro ogradile  preko našeg portala od bilo kakvih političkih govora , politizacije skupa i neprimjerenog ponašanja. U istom tom priopćenju pozvale su sve dobronamjerne branitelje i građane da im se pridruže. Nakon izjave Predsjednice na tiskovnoj konferenciji sa Vučićem i njenog komentara da su to skupine sa margine političkog spektra ,  hrvatski mediji , ali i političari  i neke braniteljske udruge, reagirali su  nazvavši to uvredom i izdajom hrvatskih branitelja. Ne možemo a da  ne primjetimo kako su se hrvatski mediji takmičili tko će više izvrijeđati Predsjednicu.
Što se tiče dijela medija( uključujući i HRT) ,nije nam promaklo da ti isti mediji nikad do ovog slučaja nisu objavili snimku govora četnika Vučića u Glini  95., te govora u srpskoj skupštini 2000. godine, iako se ta snimka na nekim lokalnim televizijama , kao i na našem  braniteljskom portalu prikazala stotinama puta u zadnjih desetak godina otkad je izašla na vidjelo , odnosno kad ju je nabavio gosp. Ivica Pandža Orkan.
Od reakcija političara , najtragičnija je ona gosp. Bojana Glavaševića, koji je bio najbučniji u Saboru na tobožnju uvredu Predsjednice Republike, a  znamo  kako se ponašao za vrijeme obnašanja dužnosti u Ministarstvu branitelja i nakon toga. Njegov istup pokazuje da smo stvarno na margini političkog spektra ako smo spali na to da nas on brani.
Mišljenje slično Glavaševiću ima i dugogodišnji predsjednik HVIDR-e i saborski zastupnik gosp. Josip Đakić. Možda mi koji se ne bavimo politikom često ne razumijemo političke odluke , ali vrlo dobro pamtimo kakvi su se doslovno ratovi vodili između ta dva saborska zastupnika. Što se u međuvremenu promijenilo?!
Također, sam premijer Plenković bi se trebao zamisliti tko mu, s kojim ciljem i za čije interese  Bojan Glavašević daje potporu.
ZAKLJUČAK
Potrebno je znati da je prije susreta s Vučićem, Predsjednica pozvala na sastanak predsjednika Koordinacije udruga gardijskih brigada, predsjednika Udruge specijalne policije i predsjednicu Udruge obitelji nestalih i zatočenih branitelja, na kojem je zaključeno da nema potrebe za organizacijom prosvjeda.

Ne zaboravimo da se u politici ništa na događa slučajno, makar se ponekad mnogi događaji takvima čine!

Što se tiče same procjene učinka posjete Vučića  Hrvatskoj , tko je dobitnik, a tko gubitnik susreta, za sada  Braniteljski portal  ne bi donosio sud o tome, jer je voda previše mutna i pametnije je pričekati da se malo razbistri…

Uredništvo Braniteljskog portala

Hrvatski branitelji uništili agresorski srpski tenk-natpis na uništenom tenku jasno pokazuje tko je bio agresor na Hrvatsku!

Podijeli

Comments are closed.