Podijeli
 •  
 •  
 •  
 •  

Nino Raspudić komentirao je u Newsroomu N1 televizije rezultate općih izbora u Bosni i Hercegovini na kojima je kao član Predsjedništva iz reda hrvatskog naroda po treći put izabran Željko Komšić…

Izbor Komšića kao predstavnika hrvatskog naroda u Predsjedništvo BiH Raspudić je nazvao “dodatnim čavlom u lijesu BiH”.

Ovi koji su ga izglasali glasali su iz čiste mržnje prema Hrvatima. Dva put je uzurpirao tu poziciju i nije napravio ništa. Bosna i Hercegovina nije postala građanskija nakon njegovih mandata”, kaže Raspudić.

Na pitanje što se onda dogodilo 2014., kada je u istom sustavu izabran Dragan Čović, kaže: “Komšić se nije mogao treći put kandidirati i došlo je do raspada pseudograđanske scene. Čović i HDZ BiH rade ključnu pogrešku, oni su u poziciji kad se nije mogla formirati vlast bez njih trebali uvjetovati ulazak u vlast promjenom izbornog zakona. Umjesto toga oni su 4 godine davali legitimitet nakaradnom državnom ustroju i sad se čude i kukaju. Kažu nisu mogli kroz institucije. Što onda rade, zašto im daju legitimitet. Bojim se da će opet napraviti istu pogrešku i ući u vlast… Bojim se da ne pristanu za mrvicu vlasti progutati ovo s Komšićem i dati legitimitet ovom nakaradnom sklopu i da će se nastaviti proces iseljavanja Hrvata iz BiH.

Premijer Plenković situaciju je opisao kao nepovoljnu za Hrvate u Bosni i Hercegovini.

Plenkovićeva izjava je bijedna i sramotna. Hrvatska je garant Daytonskog sporazuma i trebala je reagirati kad su se njegova načela kršila. Hrvatska je sada punopravna članica EU-a i NATO pakta. Najmanje što bi mogla učiniti je proglasiti Komšića ‘personom non grata’ i ne imati posla s njim, čak i radikalniji potezi poput povlačenja veleposlanika i jasne poruke da neće napredovati na europskom putu dok se to ne raščisti. Plenković je danas rekao da će najnormalnije surađivati s Komšićem i da neće mrdnuti prstom.”

“Plenković je kao netko tko prolazi ulicom i vidi kako mu tuku mlađeg brata do krvi, ali samo kaže da se ne slaže s tim i prođe”, kaže Raspudić.

On smatra da će do radikalizacije odnosa između dvije zemlje svakako doći.

“Ulazimo u fazu nestabilnosti”, kaže o stanju u BiH nakon izbora.


Podijeli
 •  
 •  
 •  
 •  

7 KOMENTARI

 1. H….. B0
  te sponzor…. Zanima me hoce li hdz sad tranziti mup i pravosuđe u vladi federacije… Sve je to nakaradno a naročito intelektualci koji za 300 km slave i brane lopove pod krinkom nacionalni interesa

 2. Koliko je njonjo dobio glasova u HR pa predsjednik sabora,pa obuljenka,božinović,pupi i čitav hns dva tri autobus i legalno nas kradu,lažu,prče,a sitni zub ni da mukne il zableeji.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

osam − jedan =