Podijeli

Ako se činilo da je Plenković slomio oporbu u svojim redovima oko usvajanja Istambulske konvencije, privoljevši, na tko zna koje načine,sve ministre od kojih su se neki ranije i drugačije izjašnjavali, te većinu članova Predsjedništva HDZ-a na punu poslušnost, vijesti sa terena ipak govore da se koplja još uvijek lome i još nije sve gotovo.

Prema pisanju medija, do sada je samo jedanaest županijskih organizacija stranke službeno podržalo ratifikaciju, što je tek nešto više od pola od ukupno 21 organizacije.
Zbog toga Jandroković, koji je poznat po tome da je dobro služio svim dosadašnjim  gazdama, pa sada i Plenkoviću koji mu je i dao mjesto predsjednika Sabora, obilazi “neposlušne organizacije” uvjeravajući ih da usvajanjem IK neće doći do primjene rodne ideologije u našem društvu, pa je tako jučer posjetio i HDZ Vukovarsko-srijemske županije koji još uvijek dvoji oko potpore središnjici.

-PRIOPĆENJE KOORDINACIJE BRANITELJSKIH UDRUGA IMOTSKE KRAJINE – NE PODRŽAVAMO RATIFIKACIJU ISTAMBULSKE KONVENCIJE…

Danas je i koordinacija braniteljskih udruga Imotske krajine izdala priopćenje u kojem se protivi ratifikaciji što je među rijetkim medijima objavio i Braniteljski portal.
Isto takvo priopćenje je poslala i koordinacija udruga gardijskih brigada, te omiška HVIDRA,  ali se isto nije moglo pročitati na većini portala, o čemu je Braniteljski portal već pisao.

Bez obzira na jaku propagandu i kontrolu medija u cilju da se pridobije članstvo HDZ-a, zbog koje se na vrlo malo portala mogu pročitati vijesti o suprostavljanju hrvatskih znanstvenika, članova HDZ-a i naroda predviđenoj ratifikaciji, istina ipak izlazi na
vidjelo.

Izlazak prof. Marušića iz stranke, nakon toliko godina provedenih u HDZ-u, je trebala potaknuti Središnjicu da se barem priopćenjem očituje o ovom činu uglednog znanstvenika, ali za to je trebalo više hrabrosti koja očito nedostaje ili duboko u duši shvaćaju koliko je on u pravu.

Licitiranjem broja prosvjednika, hrvatske vlasti su pokazale totalno nerazumijevanje demokracije, te su u duhu najboljih agitpropovskih uradaka bivšeg komunističkog sustava, pokušali obmanuti narod o samo 5000 prosvjednika na subotnjem prosvjedu, umanjujući time snagu onih koji se protive ratifikaciji, ali samo u svojim mislima.

Istina je ipak drugačija.

Zbog te sramote nanijete časnom policijskom pozivu, ministru Božinoviću se obratio i Nacionalni Sindikat policije s optužbama da je on osobno tražio smanjenje broja prosvjednika u službenim izvješćima, što ako je istina, ostavlja gorak okus u ustima, te mišljenje s kojim bi se sve podacima bio spreman igrati.

-Policajci pisali Božinoviću: Osramotili ste nas, tražili ste da se broj prosvjednika s 50 tisuća smanji na 5, pa nam se sad mediji “posprdno”rugaju…
U zadnjim velikim prosvjedima oko kurikularne reforme  koju je prevodio Jokić sa  lijevo liberalnim blokom stranaka, nije bilo objašnjenja da se dio ljudi ionako nalazio tu i da to nisu prosvjednici. Tada su bila druga pravila. Sramotno.

U normalnim demokracijama ministar koji je sudjelovao u toj prevari bi već bio bivši, a Premijer bi se barem ispričao narodu zbog manipulacije informacijama i podacima u  svrhu svoje politike. Ali naravno, dalek osmo mi još od toga da svatko odgovara za svoje postupke i propuste.

U svakom slučaju, Plenković i nema toliku potporu kakvu bi on želio, a glas javnosti je sve jači i jači bez obzira na većinu medija koje ima na svojoj strani. Ostaje za vidjeti tko će se sve još oglasiti, ali svakako nije vrijeme za šutnju.

Jozo Ribičić, brigadir u mirovini


Podijeli

5 KOMENTARI

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

3 × dva =