NIJE U MINUSU Objavljena nova imovinska kartica Kolinde Grabar-Kitarović…

NIJE U MINUSU...

Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

“Znatne promjene”

Naime u imovinskoj kartici objavljenoj 17. veljače, dva dana prije isteka mandata, prijavljeno je da Jakov Kitarović u tvrtki AD Plastik ima mjesečnu neto plaću od 14.925 kuna, dok je u onoj iz studenog prošle godine stajalo da zarađuje 167.550 kuna godišnje u toj tvrtki, što je za oko tisuću kuna manje na mjesečnoj razini.

No ako se novu karticu usporedi s onom predanom 19. ožujka 2015., tj. na početku mandata, vidljive su znatne promjene.

Grabar Kitarović je plaća u pet godina narasla s 22.720 na 24.376 kuna. Velike izmjene dogodile su se u tom razdoblju njezinom suprugu jer je na početku mandata bio nezaposlen, a danas radi u AD-u Plastik, tvrtki koja se bavi proizvodnom komponenti za automobilsku industriju.

Riječ je o uspješnoj tvrtki koja zapošljava više od 1.500 ljudi, a u 2019. ostvarila je prihode u iznosu od 1,5 milijardi kuna, što je za 17,1 posto više nego godinu prije, a neto dobit porasla joj je za 10,4 posto, na 98,6 milijuna kuna. Jakov Kitarović u toj tvrtki ima funkciju savjetnika za korporativnu sigurnost, kako su ranije potvrdili iz AD Plastika.

4237687

 

Honorarna zarada u Švicarskoj

Uz to, Kitarović godišnje honorarno zaradi 180 tisuća kuna u tvrtki Sentinel Holding AG, prijavljenoj u švicarskom Zugu. U odnosu na 2015., u obitelji bivše hrvatske predsjednice više nema dugova jer su otplatili jedini kredit koji su imali prijavljen prije pet godina.

Što se tiče potraživanja, Grabar Kitarović je 2015. prijavila kako od svog bivšeg poslodavca potražuje gotovo 850 tisuća kuna. Riječ je o neoporezivom primitku uz rad u NATO-u, a kako je ranije objasnila, to je svota na ime mirovine koju je sama uplaćivala. Iznos joj je tijekom mandata jednokratno isplaćen te se iz rubrike o potraživanjima preselio u rubriku o štednji.

Naime na početku mandata supružnici su imali prijavljenu zajedničku štednju od 135 tisuća eura. Na kraju mandata Grabar Kitarović prijavila je osobnu štednju od 115 tisuća eura. Na drugom računu ima 108 tisuća eura, a riječ je o spomenutom iznosu koji joj je isplatio NATO. Na svoje ime ima još štednju od 1762 američka dolara i 1229 eura. Jakov Kitarović ima pak štednju od 25 tisuća eura.

4347382 (1)

 

Riješili se automobila

Nekretnine su ostale iste – tu je stan u centru Zagreba od 106 kvadrata, procijenjen na 1,7 milijuna kuna, a kupljen je novcem koji su roditelji Kolinde Grabar Kitarović stekli prodajom obiteljskih nekretnina.

Prijavljena je i kuća s okućnicom u Malom Lošinju od 193 kvadrata, vrijedna 2,1 milijun kuna, stečena nasljedstvom. Grabar Kitarović i suprug su se u međuvremenu riješili automobila.

Naime na početku mandata prijavljeno je da posjeduju Chrysler Town and Country iz 2010. godine, vrijedan 130 tisuća kuna, i Hondu Civic iz 1998., vrijednu 14 tisuća kuna, koja je glasila na Jakova Kitarovića, piše tportal.

D.K.


Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

4 × 5 =