Nije prošla ni godina: Sisačko moslavački Župan Žinić opet razbio skupu Škodu…

HDZ-ov župan Sisačko-moslavačke županije Ivo Žinić (60) platio je između 3000 i 7000 kuna jer je prošle subote skrivio prometnu nesreću u Novom Zagrebu...

Podijeli

U svibnju prošle godine sisački župan Ivo Žinić skrivio je nesreću dok je vozio Škodu. Prošle subote istim autom je skrivio sudar u Novom Zagrebu…

HDZ-ov župan Sisačko-moslavačke županije Ivo Žinić (60) platio je između 3000 i 7000 kuna jer je prošle subote skrivio prometnu nesreću u Novom Zagrebu. Drugom vozaču (20) oduzeo je prednost prolaska u raskrižju, piše 24.sata.hr,.

Kako su nam potvrdili iz zagrebačke policije, piše 24.sata.hr, na čvorištu Posedarske i Ulice Franje Malnara u novozagrebačkoj Svetoj Klari zabilježili su sudar Škode Superb sisačkih i Opela Corse zagrebačkih tablica. Za volanom Škode je, kako doznajemo od čitatelja 24sata koji je poslao i fotografije, bio upravo Žinić, koji je vozio Posedarskom prema zapadu. Nije stao na postavljeni znak stop, nego je nastavio voziti kroz raskrižje. Nije propustio prolaz vozaču Corse, koji je bio na cesti s pravom prolaska, pa se zabio u prednji lijevi kotač i suvozačka vrata.

foto: čitatelj 24sata

– U prometnoj nesreći nastala je materijalna šteta – odgovorili su iz zagrebačke policije i negirali kako imaju informaciju da je netko ozlijeđen.

Kako su nam potvrdili iz zagrebačke policije, na čvorištu Posedarske i Ulice Franje Malnara u novozagrebačkoj Svetoj Klari zabilježili su sudar Škode Superb sisačkih i Opela Corse zagrebačkih tablica. Za volanom Škode je, kako doznajemo od čitatelja 24sata koji je poslao i fotografije, bio upravo Žinić, koji je vozio Posedarskom prema zapadu. Nije stao na postavljeni znak stop, nego je nastavio voziti kroz raskrižje. Nije propustio prolaz vozaču Corse, koji je bio na cesti s pravom prolaska, pa se zabio u prednji lijevi kotač i suvozačka vrata.

Oba vozača su alkotestirana i nisu bili pijani. Nakon očevida prometni policajac je Žiniću ispisao kaznu zbog oduzimanja prednosti. Šteta zasad nije poznata. Žinić u utorak nije mogao komentirati nesreću jer je bio na sprovodu. Iz njegova ureda odgovorili su kako je oštetio auto zbog nepreglednog raskrižja i uske ceste te da mu vozač nije bio dostupan jer je imao smrtni slučaj.

foto: čitatelj 24sata

Pravo korištenja ima 24 sata dnevno. Štetu će pokriti osiguravajuća društva, a župan je podmirio sve troškove za prekršaj – odgovorili su iz njegova ureda. Ipak, prozvani župan nije se ni u prošlosti proslavio u vožnji tog auta. Škodu je prvi put razbio u svibnju 2019. Vozio je mjestom Brest, između Siska i Petrinje, kad se u zavoju sudario s Hyundaijem koji je vozila žena (58). Nije vozio sredinom svojeg traka pa je u jednom trenu dijelom prešao u suprotni.

Sisak: Ivo Žinić sastao se se veleposlanikom Moldove Olegom Tuleoma | Autor: Nikola Cutuk/PIXSELLfoto: Nikola Cutuk/PIXSELL

Šteta na autu bila je oko 10.000 kuna, a Žinić je platio kaznu. Tu Škodu od 208.000 kuna nabavili su jer je stara službena Škoda razbijena. HDZ-ov dožupan Ivan Celjak njome je naletio na rupu u Mošćenici. Popravak nije bio isplativ, piše Večernji list.

D.K.


Podijeli

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here