NIJE ODUSTALA: Nezaposlena Martina Dalić uzet će državi još 166 tisuća kuna…Sve po zakonu…

ZAKONSKO PRAVO...Inače, Dalić je bila jedna od najbogatijih članica Vlade. Uz supruga Niku, koji u Ini zarađuje pola milijuna kuna godišnje, imaju i stan od 140 kvadrata, kuću u Petrčanima, štednju…

Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

Dva tjedna od ostavke, bivša HDZ-ova potpredsjednica Vlade Martina Dalić ipak je odlučila iskoristiti svoje zakonsko pravo i uzeti još šest mjeseci punu plaću, a sljedećih šest mjeseci pola plaće koju je imala kao potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva. Za to vrijeme ne mora ništa raditi, a plaća od 18.470 kuna će joj pola godine sjedati na račun. Zatim će se prepoloviti na 9200 kuna, iznos koji prosječni radnik u Hrvatskoj teško može doseći.

“Gospođa Martina Dalić podnijela je zahtjev za ostvarivanje naknade koji je riješen sukladno Zakonu o obvezama i pravima državnih dužnosnika”, potvrdili su iz Vlade jučer popodne za 24sata.

Dalić je imala opciju odreći se naknade i ne uzeti ništa. Podsjetimo, Dalić je došla iz Međunarodnog monetarnog fonda u Vladu, a upravo je činjenicu da je tamo imala i pet puta veću plaću isticala kao to da joj je stalo do javnog interesa.

Dalić je dosta dugo čekala sa zahtjevom, čak dva tjedna, što znači da je možda i pokušala srediti povratak ili pronaći novi posao, ali očito bezuspješno. Ograničavajuće joj je što joj zakon brani zapošljavanje u bilo kojoj privatnoj tvrtki na poziciji u upravama u roku godinu dana otkako je napustila Vladu.

Dakle, Dalić će naknadu primati dok ne nađe drugi posao na kojem će početi raditi. Ako odluči svih godinu dana primati naknadu, ukupno će na račun dobiti nešto više od 166.000 kuna.

Na tu plaću koja je izražena u netu, Vlada plaća i poreze i doprinose, pa mjesečni iznos bruto plaće čini trošak od 31.246 kuna. Ako iskoristi svoje puno pravo, šest mjeseci pune i šest mjeseci pola plaće, ukupno će tako državni proračun stajati više od 281.000 kuna. Unatoč tome što su prava dužnosnika spuštena za one koji su kratko u Vladi, Dalić je u njoj bila duže od godinu dana pa ima pravo na puni iznos, pišu 24sata.

Inače, Dalić je bila jedna od najbogatijih članica Vlade. Uz supruga Niku, koji u Ini zarađuje pola milijuna kuna godišnje, imaju i stan od 140 kvadrata, kuću u Petrčanima, štednju…

A.K.


Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

19 KOMENTARI

  1. Sramotan je to karakter…bez puno birokracije dobiju sve u roku odma. A ostale gradjane će 15puta vratiti s jednih vrata na druga. Mater vam lobisticku pokvalrenu zajedno sa svima iz svih stranaka koji su digli ruku za ovo pravilo.

  2. To je lopovski dogovor , da ju je plenki smjenija kao lopužu i prevaranta onda ne bi imala nikakvih naknada ovako je dala ostavku pa je ostala kao pravednica! Neka uzme ali sve što uzima od gladnih usta djece Hrvata neka potroši na lijekove!

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

7 − 5 =