NIJE JOJ PRVI PUT DA ODBIJA: Veleposlanica Srbije odbila je primiti našu prosvjednu notu zbog gaženja hrvatskog stijega u srbiji……

Srbijanska veleposlanica u Zagrebu odbila je u srijedu primiti prosvjednu notu Hrvatske zbog incidenta u kojem je srbijanski ultranacionalistički ratni zločinac...

Srpsko veleposlanstvo u Zagrebu
Podijeli

Srbijanska veleposlanica u Zagrebu odbila je u srijedu primiti prosvjednu notu Hrvatske zbog incidenta u kojem je srbijanski ultranacionalistički ratni zločinac i srpski političar Vojislav Šešelj gazio hrvatsku zastavu u parlamentu u Beogradu, priopćilo je ministarstvo vanjskih i europskih poslova (MVEP).

Srbijanska veleposlanica u Zagrebu Mira Nikolić odbila primiti notu zbog napada na trojicu mladića hrvatske nacionalnosti

Notu, kojom je izražen je najoštriji prosvjed zbog tog događaja, veleposlanica Mira Nikolić je odbila primiti, pa je naknadno proslijeđena srbijanskom veleposlanstvu, kažu na Zrinjevcu.

Zastupnik u Narodnoj skupštini Šešelj je na ulazu u parlament u Beogradu zajedno s još jednim radikalnim zastupnikom oskvrnuo hrvatsku državnu zastavu, a nakon toga je vrijeđao izaslanstvo Hrvatskog sabora koje je zbog toga prekinulo službeni posjet Srbiji.

U MVEP-u smatraju da se Šešelj to usudio učiniti “očito ohrabren izostankom sankcija za prijašnje incidente paljenja hrvatske zastave kao i izostankom reakcije najodgovornijih dužnosnika Republike Srbije na njegove prijetnje ponavljanja ratnih zločina”.

“Republika Hrvatska traži i očekuje od srbijanskih vlasti da pokažu nultu toleranciju prema ovakvim neprihvatljivim incidentima i žurno poduzmu odgovarajuće mjere”, navodi se u priopćenju i dodaje da Hrvatska ostaje predana jačanju dobrosusjedske suradnje na načelima međusobnog  poštovanja i u skladu s europskim vrijednostima.

UN-ov sud osudio je Šešelja 11. travnja na deset godina zatvora zbog genocida, zastrašivanja i progona Hrvata iz Vojvodine 1990-tih. Predsjednik Srpske radikalne stranke, inače osuđeni srpski ratni zločinac je nakon presude rekao da je ponosan na zločine koji mu se pripisuju i da ih planira ponoviti.

G.S.

 


Podijeli

Comments are closed.