Podijeli

Srbijanska veleposlanica u Zagrebu odbila je u srijedu primiti prosvjednu notu Hrvatske zbog incidenta u kojem je srbijanski ultranacionalistički ratni zločinac i srpski političar Vojislav Šešelj gazio hrvatsku zastavu u parlamentu u Beogradu, priopćilo je ministarstvo vanjskih i europskih poslova (MVEP).

Srbijanska veleposlanica u Zagrebu Mira Nikolić odbila primiti notu zbog napada na trojicu mladića hrvatske nacionalnosti

Notu, kojom je izražen je najoštriji prosvjed zbog tog događaja, veleposlanica Mira Nikolić je odbila primiti, pa je naknadno proslijeđena srbijanskom veleposlanstvu, kažu na Zrinjevcu.

Zastupnik u Narodnoj skupštini Šešelj je na ulazu u parlament u Beogradu zajedno s još jednim radikalnim zastupnikom oskvrnuo hrvatsku državnu zastavu, a nakon toga je vrijeđao izaslanstvo Hrvatskog sabora koje je zbog toga prekinulo službeni posjet Srbiji.

U MVEP-u smatraju da se Šešelj to usudio učiniti “očito ohrabren izostankom sankcija za prijašnje incidente paljenja hrvatske zastave kao i izostankom reakcije najodgovornijih dužnosnika Republike Srbije na njegove prijetnje ponavljanja ratnih zločina”.

“Republika Hrvatska traži i očekuje od srbijanskih vlasti da pokažu nultu toleranciju prema ovakvim neprihvatljivim incidentima i žurno poduzmu odgovarajuće mjere”, navodi se u priopćenju i dodaje da Hrvatska ostaje predana jačanju dobrosusjedske suradnje na načelima međusobnog  poštovanja i u skladu s europskim vrijednostima.

UN-ov sud osudio je Šešelja 11. travnja na deset godina zatvora zbog genocida, zastrašivanja i progona Hrvata iz Vojvodine 1990-tih. Predsjednik Srpske radikalne stranke, inače osuđeni srpski ratni zločinac je nakon presude rekao da je ponosan na zločine koji mu se pripisuju i da ih planira ponoviti.

G.S.

 


Podijeli

44 KOMENTARI

  1. Ne mogu da svatim nase politicare zar su toliko glupi i ne skolovani da im srpska govna gospodare cija je to drzava treba se to ocistiti van iz Hrvatcke kada budu postivali Hrvatcke zakon i Hrvacki narod Onda mozemo razgovarati

  2. Slijepo slusajuci upute Brisela,Plenkovic ce jos uvuci nas narod u nove sukobe i velike probleme.Koljaci Vukovara,Ovcare,Skabrnje,bezbrojnih nevinih hrvatskih zrtava,te sotone nikada nece poprimiti osobine normalnih ljudi.I sta imamo tu traziti i omalovazavati sebe.Trebace mozda i vjekovi,dok njihovi nasljednici grijehe isplate!

  3. Srbija sve sustavno radi anti Hrvatski. Zamislite Šešelj je najavio da će počiniti svoje nakane a Srpske vlasti ga nisu spriječili da ih izvrši. Logično da Srpske vlasti podržavaju Šešelja. Zbog svega kao i dosadašnjih povijesnih događaja Hrvatska vlada je morala oštriju notu uputiti Srbiji.

  4. Mater vam bezobraznu citavoj vladi..radi cega je ginila hrv.mladost. Da vodite sramotnu vanjsku i unutrasnju politiku..lizete guzice onima koji su ih ubijali i onima koji su uveli embargo da se nemogu braniti(EU). KAD TAD to ce vam hr.narod naplatit

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

osamnaest − 5 =