Ni teška bolest ga nije zaustavila! Nakon pješačenja dugog 300.km hrvatski branitelj Jozo Klarić -Klajo stigao je u Vukovar!”Žrtveni hod Vjerom, molitvom i ljubavlju protiv zla, mržnje i zločina”

Hvala svim udrugama, braniteljima, braći i sestrama, koji su me pratili i primali u svoje domove. Ukoliko sam nekog zaboravio neka mi ne zamjeri...

Podijeli

foto-facebook

Hvatski branitelj Jozo Klarić Klajo je 2. svibnja 2021. krenuo uz molitvu na hodočašće od Zagreba do Vukovara (300.kilometara)pješice, pod nazivom “Žrtveni hod Vjerom, molitvom i ljubavlju protiv zla, mržnje i zločina” posvećen ubijenim, nestalim i umrlim hrvatskim braniteljimadanas, 18. svibnja 2021. stigao je na Memorijalno groblje žrtava iz Domovinskog rata u Vukovaru…

foto-facebook

Jozo Klarić Klajo boluje od uznapredovalog Parkinsonovog sindroma, ima poteškoće u hodu i govoru, što ga nije spriječilo da krene na dug put. Autor je knjige Borba za život i brojnih pjesama posvećenih hrvatskim braniteljima i stradanjima Hrvata, ljubavi, vjeri, borbi protiv zla, zločina i mržnje. Njegova posvećenost isključuje svaku politizaciju i bilo kakvu korist te je usmjerena isključivo žrtvama Domovinskog rata od brutalne srpske, jna i  srbčetničke agresije na Hrvatsku…

Na svom dugom žrtvenom hodu Jozo je dobio i Slavonski-bećarski šešir sa Hrvatskom trobojnicom-foto facebook

Nakon što je iz Marinaca stigao na Memorijalno groblje u Vukovaru, dočekan od strane tamošnjih branitelja i onih koji još uvijek nakon 30.godina traže svoje najmilije nestale u srpskoj agresiji i likvidirane na razne brutalne zvjerske načine, Klajo se putem svog facebooka obratio svima koji su zajedno uz njega prolazili kraće dionice i na taj način ga bodrili i bili mu potpora da stigne do zacrtanog cilja.

Objavu Joze Klarića-Klaje na facebooku  donosimo u cijelosti u nastavku,

Hvaljen Isus i Marija draga braćo i sestre u Kristu.
Žrtveni hod od Zagreba do Vukovara, je hod vjere, ljubavi i molitve, samo jedna mala žrtva. Žrtva kojom sam potaknuo mnoge na molitvu i promišljanje o našoj braći i sestrama koji su nestali u tami. Majku našu smo molili i zazivali da bude zagovornica kod svog sina, Gospodina našeg, Isusa Krista, da naše molitve usliši. Da rane majki i očeva, svojim svetim suzama izliječi, da zemne ostatke svoje djece, nestalih u tami, pronađu i dostojno sahrane, svjeću na grobu im zapale i Nebeskom Ocu se pomole.
Samo ljubav mržnju slomiti može zato spram obitelji nestalih budi milosrdan i milostiv Bože.
Nažalost mnogima je to balast i uteg kojeg bi izbrisali i krenuli u budućnost.
Postoji li mogućnost krenuti dalje, a roditelje nestalih hrvatskih branitelja prepustiti samoći i molitvi.
Jeli to civilizacijski doseg kojem smo se okrenuli.
Nažalost roditelja, koji traže svoju djecu, to je put koji mnogi zazivaju.
Olako zaboravljajući da su nestali i poginuli mladići cvjetovi koji su temelj hrvatskog doma.Tog istog doma u kojem mnogi trenutak kada trebaju pokazati dostojanstvo, iskreno se pokloniti žrtvama, pretvaraju u performans i obračune.
Ego im neda mira pa ih ni suza majki previše ne dira. Olako prelaze preko činjenice da su im ti hrabri mladići obezbjedili lagodan život i mekane stolice.
Žalosno je koliko svoj ego i sebičnost ističu kao vrijednost i obrazac ponašanja. Ni najmanje ne poštujući žrtvu koju je Hrvatska mladost ugradila u temelje Hrvatskog doma koji čine prije svega Mali ljudi. Mnogi sebe uzdižu i daju prednost svom egu i taštini ispred dužnosti koje obnašaju.
S ovog mjesta krvlju natopljenog, jednog od mnogih mjesta, gdje je Hrvatski narod branio i obranio Hrvatsku, mogu kazati da ne mogu nikom opraštati strašne zločine koji su Vukovar i Hrvatsku u crno zavili. To je preveliko za čovjeka, samo Bog može opraštati. Mom Hrvatskom narodu mogu poručiti da moli da ga mržnja ne zarobi, ali da zlo i zločine nikada ne zaboravi. Gospodin naš, Isus Krist je na križu zavapio:
Oče, oprosti im nisu svjesni što čine!!!
To je put istina i život kojim nam je hodit, put ljubavi.
Pripremajući se za ovaj ogroman poduhvat uvidio sam koliko su hrvatski ratnici razbijeni. Mnogi su sebe i svoj ego postavili ispred svojh ratnika koje su vodili u ratu, a koje bi danas u miru trebali časno predstavljati.
Neću suditi nikoga. Svima ću poručiti da je Isus Krist ljubavlju otkupio naše grijehe riječju Oprosti im Oče.
Mnoge koji su u rovovima smrti zajedno u oči gledali, danas okreću leđa jedan drugom molim da se vrate na stazu ljubavi kojom nas je poveo Isus Krist. I iskažu da je vjera živo tkivo u hrvatskom biću izgovarajući riječ
Oprosti.

Hvala svim udrugama, braniteljima, braći i sestrama, koji su me pratili i primali u svoje domove. Ukoliko sam nekog zaboravio neka mi ne zamjeri. Još jednom mom Hrvatskom narodu poručujem da se moli i utječe našoj Majci, našoj zagovornici s vjerom i ljubavlju koja će porušiti brane zla i mržnje, napisao je ovaj samozatajni i teže oboljeli hrvatski branitelj, svom facebooku-OVDJE.

Uredio /M.M.Viribus unitis / Braniteljski portal


Podijeli